MotoGP: Tre fabrikker på pallen

Marc Marquez har økt sammenlagtledelsen i årets MotoGP etter en spektakulær fight med Dovizioso og Iannone, mens Jorge Lorenzo krasjet dramatisk allerede i første sving i første runde.

Det var sistnevnte som sto i pole position etter lørdagens kval, men etter at Marquez fikk en pangstart, gikk Lorenzo bredt og highsidet ut av racet – til hjemmefansens store skuffelse, og med en skadet tå som resultat.

Etter dette var det Dovizioso som tok ledelsen, med Marquez på andreplassen, fulgt av Iannone og Alex Rins. Lengre bak krasjet også Cal Crutchlow ut av racet. I runde 11 var det en luke på to sekunder til Dani Pedrosa og Pol Espargaro. Runden etter tro Dovizioso til med racets raskeste tid, Marquez hengte seg på bakhjulet hans, mens det virket som de nå hadde lagt Suzuki-førerne bak seg.

Det ble en beinhard fight mellom Dovizisio og Marquez, der begge byttet på å inneha ledelsen. Iannone benyttet sjansen til å tette luken mellom seg og de to foran, og han var også oppe i ledelsen en kort stund. Det ble en halsbrekkende forestilling.

Etter at Marquez kom seg forbi i sving 5 i runde 21, holdt han imidlertid stand til målflagg, og kan dermed smykke seg med sin tredje seier på rad på Aragon. Med andreplassen har Dovizioso utlignet Casey Stoners antall MotoGP-pallplasser, mens Iannone noterte årets tredje pallplass.

Resten av resultatlisten finner du her.

Foran neste race, i Thailand om to uker, har Marc Marquez 246 poeng. Dovizioso ligger på 174, og ledelsen begynner dermed å bli en smule betryggende. Valentino Rossi er fortsatt tredjemann til tross for en relativt beskjeden åttendeplass i helgen, antallet poeng er 159.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser