MotoGP: Tok Sepang med storm

Andrea Dovizioso har tatt sin andre MotoGP-seier i karrieren under Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix, og er dermed den niende føreren som vinner et race i år. Etter å ha duellert om ledelsen tidligere i racet ble Valentino Rossi nummer to, mens Jorge Lorenzo kompletterte pallen.

Lorenzo kom best ut, men det var Marc Marquez som avanserte mest, fra andre rekke og opp til andre plass i sving 1. Rossi ble skjøvet ned som fjerdemann. Aleix Espargaro hengte seg på teten, men skled ut i sving 1 og havnet bakover i rekkene.

Rossi kjempet seg opp i ledelsen før Andrea Iannone tok over, og det var så duket for en heftig duell mellom disse to. Bak jaktet Dovizioso og Marquez på lederduoen, mens Lorenzo enn så lenge lå mer beskjedent an, men han avanserte til femteplass idet Cal Crutchlow veltet i sving 2.

To til av toppførerene måtte også overende. Marquez skled ut i sving 11, kom seg utpå igjen, men var ikke lenger med i seierskampen. Andrea Iannone forsvant for godt ut av racet i sving 9.

Etter dette var det Dovizioso mot Rossi. Sistnevnte begynte å slite med framdekket, og mistet sporet i sving 1 idet det gjensto en håndfull runder. Han måtte dermed slippe Dovizioso forbi, han begynte å skape en luke og holdt stø kurs til målflagg. Marginen var på over tre sekunder i mål. Dette er Doviziosos andre seier i kongeklassen, og den første kom helt tilbake i 2009.

Lorenzo leverte på vått underlag og kunne til slutt klyve opp på bronseplassen.

Til tross for velten endte Marc Marquez som ellevtemann i dag. Sammenlagtseieren var som kjent allerede sikret, men nå er også andreplassen i boks for Valentino Rossi, idet han leder med 28 poeng på Jorge Lorenzo.

Foran finaleracet på Valencia består spenningen nå først og fremst i om fasiten kan bli ti forskjellige vinnere i år. Det får vi vite på ettermiddagen søndag 13. november.

Resultat: Malaysian MotoGP: 
1. Andrea Dovizioso 
2. Valentino Rossi 
3. Jorge Lorenzo 
4. Hector Barbera 
5. Loris Baz 
6. Maverick Viñales 
7. Alvaro Bautista 
8. Jack Miller 
9. Pol Espargaro 
10. Danilo Petrucci 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser