MotoGP-teamene begynner å bli klare

Årets seong har vært en skuffelse for Shinya Nakano i Konica Minolta-teamet. Som best har han en tiendeplass og har 45 poeng i sammendraget. Nå skal Nakano og Alex de Angelis, som har kjørt i 250-klassen de siste fire årene, til å ta over Marco Melandri og Toni Elias sine plasser.

Ingen Biaggi
Det var også snakk om at ringreven Max Biaggi aspirerte til en plass hos Gresini, so er et italiensk team. Nå er dermed trolig mulighetene for å få den omdiskuterte italieneren tilbake til MotGP borte. Teamsjefen i Gresini er fornøyd med at det har blitt slik.
– Shinya er en fører med stort potensiale. Vi tror strekt på ham, akkurat som Honda HRC og Bridgestone gjør. Kontrakten løper foreløpig over ett år, med option på en forlengelse, sier han.

Gode minner
Nakano er vant med Bridgestone-dekk fra sin tid som fabrikksfører for Kawasaki, men måtte bytte til Michelin hos Konica Minolta Honda.
– Jeg kommer til å bli fornøyd med å lære meg noe fra teamet og jobbe med min nye teamkamerat Alex de Angelis. Vi kan få en bra sesong sammen, tror jeg. Bridgestone ser jeg også frem til å jobbe med, jeg har gode minner med de, sier Nakano.

Hos Pramac d’Antin ble det på torsdag klart at det er Toni Elias og Sylvain Guintoli som kommer til å erstatte Alex Barros og Alex Hoffman, noe som gjør at teamene for 2008 blir stadig mer klare.

En rask oppdatering på lagoppstillingen foran Moto GP 2008:
Ducati Marlboro – Casey Stoner Marco Melandri
Yamaha FIAT – Valentino Rossi Jorge Lorenzo
Honda Repsol – Nicky Hayden Dani Pedrosa
Kawasaki Racing – John Hopkins Anthony West
Suzuki Rizla – Loris Capirossi Chris Vermeulen
Tech 3 Yamaha – James Toseland Colin Edwards
Honda Gresini – Alex De Angelis Shinya Nakano
Honda LCR – Randy De Puniet
Honda Konica Minolta – Andrea Dovizioso
Pramac D’Antin – Toni Elias Sulvain Guintoli
Foreløpig er det usikkert hva som skjer med Team Roberts (Kurtis Roberts) i 2008.

Ilmore-comeback?
Ifølge Eurosport-kommentator Rolf Kåre Valderhaug går det også rykter om et comeback for Ilmore.
– Det snakkes om at Ilmore jobber med å utvikle videre sin sykkel (Ilmor GP). De hadde to plasser i år og startet med Andrew Pitt og Jeremy Mc Williams i den første runden i Qatar, men trakk seg fra serien med dårlig økonomi som offisiell grunn. Mc Williams startet ikke løpet og Pitt brøt med tekniske problemer.

Det ryktes også at VCM kan være aktuelle for å komme tilbake. De var med i 2005 med to sykler Blata VCM, men dette har ikke Valderhaug noe tro på. Andre rykter er at Sito Pons jobber for å komme tilbake med et team. Han var med sist i 2005 med Camel Honda med Troy Bayliss og Alex Barros som førere.

Hvem tror du kommer til å lykkes i 2008?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser