MotoGP: Actionfylt premiere

Bare minutter før starten skulle gå, falt regnet over Losail-banen i Qatar. Været forsinket starten og satte griller i hodet på teamene. 40 minutter etter planlagt start slapp man imidlertid førerne av gårde for å kjempe mot hverandre på en tørr bane. Spørsmålet var bare hvem som hadde gjort det riktige dekkvalget.
 
Andrea Iannone, som kjører for Suzuki denne sesongen, fikk en god start fra første rekke, men inn i den første svingen hadde han med seg både regjerende verdensmester Marc Marquez, hans stabile teammakker Andrea Dovizioso, og rookie Johann Zarco på en satellitt-Yamaha.
 
Et smart sporvalg fra Johann Zarco ga ham et uslåelig driv gjennom første sving, og belønnet ham med ledelsen. Han var en av førerne som hadde valgt en mykere gummiblanding, og han prøvde å få en luke så snart som mulig.

Andrea Iannone viste god form og at han nå håndterer Suzukien bra etter en tøff testsesong denne vinteren. Han lot aldri Johann Zarco dra for langt av gårde, og klarte for det meste å holde Honda-fører Marc Marquez bak seg.
 
Johann Zarcos sensasjonelle start tok imidlertid slutt på runde sju, da han bremset seg over ende og måtte avbryte racet. Kampen sto nå mellom regjerende verdensmester Marc Marquez, villbassen Andrea Iannone, og stabile Andrea Dovizioso.
 
Suzuki-føreren mistet grepet på ellevte runde, en reprise av fjorårets krasj under samme race. Marc Marquez hadde i siste øyeblikk bestemt seg for et mykere medium framdekk, og nå begynte det virkelig å tære på dette.
 
Yamaha-førerne Valentino Rossi og Maverick Vinales hadde begge åpnet racet mer forsiktig, og de ventet bare på å slå mynt på feilene fra de foranliggende førerne. Forhåndsfavoritt Maverick Vinales hadde siktet fininnstilt på å snyte Ducati-fører Andrea Dovizioso for en etterlengtet seier på Losail etter flere topplasseringer, men ikke noe gull så langt.
 
Den unge spanjolen fikk virkeliggjort planene sine, men ikke uten real motstand fra den selvsikre italieneren på den motorsterke Ducatien. Det ble en skikkelig fight mellom disse to på de siste rundene, som til slutt ble vunnet av Maverick Vinales – hans første seier for Yamaha. Valentino Rossi havnet på en sikker bronseplass, foran Marc Marquez.


 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser