Motardhelg i øsregn

Bike.no lot Ståle Bjørdal slippe til med sine vurderinger av helgen:
– I år har jeg valgt å bytte til den store klassen, for inntil 650 kubikk, med en kittet Yamaha 523. Løpet gjennomføres ved at 450 og 650 klassen kjører i samme heat, men premieres hver for seg.

Det var øsende regnvær hele helgen, og jeg sleit litt til å begynne med å finne rytmen. Allikevel klarte jeg å sette nest beste tid på tidskvalen, og hele 2,6 sekunder før neste 650.

I heatet fant jeg ingen rytme og ble liggende bak Henning Brokerud og Thomas Fremstad. Kjøringen ble noe stakkato, og jeg valgte å safe plasseringen, da avstanden ned til neste 650 etter hvert ble stor. Siste NM heat, var jeg litt mer på hugget men ble hindret av en dårlig start. Henning fikk luke med en gang som og da jeg kom meg opp på andre plass, var luken for stor til at jeg klarte å hente den inn. Jeg kom i mål som beste 650, med nesten 30 sekunders forsprang på neste kjører. Sammenlagt leder jeg NM med 50 poeng foran Kent Finkenhagen på 44 og Glenn Dahl på 40.

Søndag var tid for andre Norgescup og også denne dagen ble preget av dårlige starter og regnvær. I Norgescupen skilles det ikke på sykkelstørrelse, men på om du er a, eller b fører.
Tidskvalen var jeg ikke helt fornøyd med, og endte på 3 plass.
Det kjørtes 3 heat, og jeg var dårlig ute i alle startene. Jeg måtte kjøre meg opp i alle heatene, noe som er vanskelig på denne banen. Den er relativt trang og ensporet, med unntak på grusen. Tok stort sett en plass på hver runde til jeg kom meg opp på andreplass, men også da var avstanden opp til 1 plass for lang. Ble nummer 2 i alle heatene og nummer 2 sammenlagt.

Til helgen reiser Bjørdal til Linköping for andre SM runde. Der satser han på å forbedre tredjeplassen han innehar i SM.