Mørkt og kraftig fra H-D

For 2016 kommer det nye Iron 833- og Forty-Eight-modeller som ifølge selskapet skal styrke deres lederrolle innen Dark Custom med motorsykler inspirert av den opprørske ånden fra fortiden, oppdatert med moderne design og nytt hjuloppheng. 

En ny S-serie limited-edition-cruisere kommer med mye kraft, og Fat Boy og Softail Slim S skal kombinere fyldig finish med Screamin’ Eagle Twin Cam 110-motor. Begge disse limited-edition-modellene leveres med mørk styling for et opprørsk utseende som matcher musklene de kommer med. Softail Slim S fås i en ny Olive Gold Denim-farge med militærinspirert styling, en hyllest til etterkrigstidens customs som startet bobber-bevegelsen.

Ellers var High Output Twin Cam 103-motorer tidligere bare tilgjengelige i Harley-Davidsons touring-sykler, men nå oppgraderes kraften i alle Softail-modellene. Ifølge selskapet skal dette gi det kraftigste cruiser-programmet i hele deres historie. For første gang noensinne er elektronisk cruisekontroll tilgjengelig på alle Harley-Davidsons Softail-modeller.  

Videre får alle 2016 Sportster-modeller helt ny fjæring både foran og bak, samt forbedrede seter. Det nyutviklede fjæringen på Sportsteren kombinerer coilover-dempere med nye cartridge-gafler foran. Nitrogenfylte dempere forhindrer at oljen skummer, og disse har innvendige ventiler med 36 mm stempler og olje med høy ytelse. Progressiv fjærbelastning kan justeres ved hjelp av en nøkkel som er plassert under setet. 

Road Glide Ultra får ny stil, bedre aerodynamiske egenskaper og optimalisert touring-ergonomi for både fører og passasjer. Heritage Softail Classic får fornyet styling pluss High Output Twin Cam 103 og nytt forbedret festesystem for salvesker. 

– Vi introduserer det kraftigste sortimentet med cruisere i vår historie, inkludert en splitter ny S-serie. Vi hever listen for Dark Custom-motorsykler med de nye modellene Iron 883 og Forty-Eight, det reneste uttrykket i designbevegelsen vi startet i 2008. Og vi øker vår ledelse innen touring med gjensynet av Road Glide Ultra og nytt design for den populære Heritage Softail Classic, sier Mark-Hans Richer, visekonsernsjef og markedsdirektør i Harley-Davidson.

De nye 2016-modellene  og tilbehøret rulles nå ut til alle Harley-Davidson-forhandlere. 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser