Millioner sikrer Dakar-deltakelse

– Jeg måtte ut med et par hundre tusen kroner i påmeldingsavgift for en måned siden. De pengene måtte jeg betale uten å vite om jeg hadde sponsorinntekter til virkelig å kunne delta, sier Pål Anders til VG Nett.

Ullevålseter er blitt Norges ørkenhelt etter sine sterke prestasjoner i det vanvittige rallyet, som kjøres i januar hvert år.

– Riktignok er jeg nå eldstemann i motorsykkelklassen, men det har vært gode kjørere tidligere som har vært ti år eldre enn jeg er nå. Jeg har ingen planer om å gi meg.

Kjører for seier
Motorsport handler i stor grad om penger. Med den nye avtalen med Posten-selskapet Box er Ullevålseter i hvert fall sikret Dakar-deltagelse. Han håper også å kunne kjøre VM for fullt. VG antar at kontrakten er verdt minst 1,5 mill. kroner.

– Å være med i et ørkenrally er ikke som å melde seg på til et terrengløp. Det er voldsomme utgifter. Det er «ingen bånn i bøtta» egentlig, sier Pål Anders.

Ikke desto mindre er han nå bedre forberedt enn noen gang. Målet er fremfor alt å vinne en etappe i Dakar-rallyet:

– Jeg har fire 2.-plasser. To ganger var jeg bare åtte sekunder fra seier. Klart at jeg kjører for min første etappeseier til vinteren.

Som oppladning til Dakar-løpet håper han i høst å kunne være med i VM-rundene både i Egypt og Dubai.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser