Miljøskadde motorjournalister

For noen dager siden var jeg på prøvekjøring av nye KTM 1290 Super Duke GT på Mallorca. Sol og varme var litt av forventningene da jeg dro, men dessverre ble dette erstattet med regn og kulde. Det spilte i og for seg en mindre rolle da det alltid er moro å kjøre motorsykkel, uansett vær.

Samme helg som jeg var på prøvekjøringen, gikk den første delkonkurransen i World Superbike fra Phillip Island i Australia. Og er det noe verken jeg eller likesinnede går glipp av, så er det å følge med på roadracingens VM- og MotoGP-sirkus. Det spiller ingen rolle hvor du befinner deg eller hva annet du holder på med. Racene må ses! Og det er nesten obligatorisk at en skal se livesendingene.

Da jeg kom ned til frokostsalen på hotellet lørdag morgen ved sjutiden, satt det allerede noen kollegaer fra Australia, Slovakia, Polen og England der nede. Jeg hilste, hentet kaffe og noen brødskiver og slo meg ned ved bordet sammen med kollegaene. Forsiktig stilte jeg spørsmålet om noen av disse hadde stått opp allerede ved femtiden for å se World Superbike? Jeg fikk et nesten unisont positivt svar tilbake. Selvfølgelig hadde de andre også gjort akkurat som jeg og stilt klokken for å stå opp og se på racet.

Søndag morgen, da vi igjen møttes i matsalen, skjedde det samme igjen. Men nå hadde to av oss faktisk stått opp allerede halv fire for også å se Supersport-racet før Superbike-heatet.

På en måte var det herlig å få bekreftet at en ikke er helt dum i hodet siden en hel gjeng med journalister fra hele verden oppførte seg på nøyaktig samme måte. For oss var det ikke sært i det hele tatt å stå opp midt på natten for å se racet live. Ikke engang når vi var på prøvekjøring av en ny motorsykkel.

Så til dere som ennå ikke har tittet på sendingene fra World Superbike, gå inn og gjør det. Helgen bød på tre svært spennende race med mange spektakulære forbikjøringer. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser