Midual Type 1 – fransk luksus

Midual er et fransk merke som kom på markedet i 1992. Merket begynte å få oppmerksomhet på slutten av av 90-tallet for sine annerledes konsepter, men hadde aldri nok penger til å få igang produksjonen. Siden dette har det vært stille, helt til nå. På utstillingen Pebble Beach Concours d'Elegance i California har Midual presentert en prototype døpt Type 1.

Med en twin på 1036 kubikk hevder Midual at Type 1 har 106 hestekrefter ved 8000 rpm. Motoren er montert på en aluminiumsramme med integrert tank. Bensintanken utgjør også en del av instrumenteringen med flere analoge displayer.

Foran sitter en 43 millimeters Öhlins FGRT-gaffel, der vinkelen er justerbar mellom 24 og 25 grader. Bak sitter det en aluminiumsvingarm og Öhlins TTX36 montert. Bremsene er fra Brembo, og foran sitter det to 320 millimeters skiver med firestemplede kalipere.

Men det store argumentet skal være finishen og detaljrikdommen. Midual utlover store muligheter for å skreddersy sitt eksemplar med en stor tilbehørskatalog. Det handler som sagt om en prototype, og en ferdig versjon skal ikke være klar før i 2016. Kun 35 eksemplarer skal produseres for europeiske kunder, og prisen ligger på 140 000 euro.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser