Metzeler Roadtec 02 – ny teknologi gir bredere bruksområde

Metzeler Roadtec 02: ny teknologi kombinerer egenskapene til sportstouring- og supersportdekk

Nye Metzeler ROADTEC 02 introduserer en teknologi som lar deg dra nytte av egenskapene til to forskjellige dekk i ett enkelt dekk. Adaptive Tread Design tilpasser geometrien til dekkmønsteret basert på førerens kjørestil, og varierer mengden gummi som kommer i kontakt med asfalten og dermed dekkets egenskaper, fra Sport-Touring til Supersport. En nesten ny dekk-kategori, «Super-Sport Touring», gir et mye bredere ytelsesspekter, avhengig av kjørestil.
Ved touring eller på vått underlag favoriserer de lange rillene i mønsteret drenering og god bevegelighet av gummiblandingen, noe som bidrar til rask oppvarming, bedre komfort og bedre grep – noe som er typisk for et sportstouring-dekk.
Når kjørestilen er sportsligere – på tørt underlag – fører større lastendringer og sideforskyvninger til at noen av sporene i dekkmønsteret lukkes, noe som øker slitebanens tetthet og stabilitet. Dette gir best mulig grep og forbedrer presisjonen, noe som gjør at dekket ligner et supersportdekk. Fram- og bakdekkene er designet med lignende slitebanemønster for å sikre lik adaptiv oppførsel.
Mønsteret i det nye ROADTEC 02-dekket øker forholdet mellom mønsterdybde og mønster, sammenlignet med forgjengeren ROADTEC 01 SE. Det øker dekkets kontaktflate og gjør det mer følsomt når nedleggsvinkelen varierer, noe som sikrer en mykere og mer presis kjøring. I tillegg fører det lavere antall riller i dekkmønsteret til færre «brudd» i slitebanen, noe som bedrer akustisk komfort (mindre veistøy).
Bakdekket har dual compound for å kombinere stabilitet i høye hastigheter med grep i nedlegg,selv på vått underlag. Det siste skyldes også den nye generasjonen av 100 % silikabaserte gummiblanding både på fram- og bakdekk.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser