Mesternes mester

Lørdagens seier var i boks etter at Marco Melandri pådro seg tekniske problemer på tampen, mens Chaz Davies og Tom Sykes også kunne ta plass på pallen.

Racet ble rødflagget etter en krasj med flere involverte i første runde. Rea tok kommandoen etter omstart, og ledet i flere runder før Melandri kom seg forbi på innsiden idet det gjensto 13 runder. Davies fulgte Melandri, men Rea slo snart tilbake og la seg bak Melandri igjen. Det ble imidlertid ikke noen seier på italieneren på grunn av teknisk trøbbel da det gjensto fire runder, og dermed var det duket for Rea, fulgt av Davies. Tom Sykes presterte en solid tredjeplass i kjølvannet av håndledds- og fingerskadene han pådro seg i Portugal i september.

Dermed hadde Rea utlignet Carl Fogartys rekord med 109 pallplasser i World Superbike.

I går ble det nok en seier på Rea, og nå var det Ducati-duoen Melandri og Davies som fulgte etter ham på seierspallen.

Nok en gang ble det omstart etter krasj i første runde, der både Davies og Eugene Laverty gikk overende i andre sving. Dominic Schmitter måtte få assistanse av ambulansepersonalet etter å ha krasjet kraftig med sin Suzuki GSX-R1000. Teamet til Davies jobbet hardt og fikk sykkelen klar til omstart etter 20 minutter.

Rea kjørte avslappet og full av selvtillit i helgen. I gårsdagens race hadde han kjørt seg opp fra niende til første allerede på slutten av den første runden. Michael van der Mark forsøkte å overta tidlig i andre runde, men Rea slo tilbake, og etter det var det fri bane frem til målflagg. Han vant med 2,7 sekunder foran Melandri, som fikk overtaket på teammakker Davies mot slutten av racet. Dermed har Kawasaki også vunnet årets fabrikkmesterskap – Tom Sykes endte for øvrig som femtemann i går.

Nå gjenstår det bare en helg i World Superbike, og det er i Qatar andre til fjerde november. Da skal det kjøres i flomlys på Losail.

Les fullstendige referater på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser