Mesterduell på Montegi

Regnet pøste ned på Twin Ring Motegi i Japan idet Andrea Dovizioso og Marc Marquez utkjempet en av tidenes MotoGP-dueller, helt til siste runde og siste sving. Til tross for at regjerende mester Marquez forsøkte alt han kunne, var det Andrea Dovizioso som til slutt kunne smykke seg med årets femte seier, sin sjuende hittil, og en av historiens mest spektakulære. Danilo Petrucci kompletterte seierspallen denne gangen.

Marc Marquez tok starten, mens Jorge Lorenzo la seg på andreplassen før han overtok ledelsen. Marquez ble i begynnelsen fulgt av Petrucci og Johann Zarco, og Dovizioso pustet disse i ryggen. Lorenzo måtte vike, og snart var det klart hvem som ville dominere resten av racet – Petrucci, Marquez og Dovizioso. Førstemann fikk en liten luke, men da det gjensto 12 runder, overtok Marquez ledelsen for første gang, Dovi fulgte på, og etter dette dreide seierskampen seg om disse to, som lekte katt og mus helt til slutten.

Det virket som Marquez satt med de beste kortene foran siste runde. Men en liten førerfeil fikk Dovi opp i ryggen på fjorårsmesteren igjen. Han overtok teten og forberedte seg på den så korrekt døpte seiersvingen, men vel vitende om at nummer 93 pustet ham i nakken, utvilsomt med Østerrike i bakhodet. Marquez prøvde seg til slutt på inneren, men Dovi var forberedt på trekket og holdt hodet kaldt mens Hondaen gikk bredt. Det var ikke store avstanden ved målflagg, men Dovi klarte likevel brasene og kuttet ned poengledelsen til Marquez til 11 poeng.

Bak pallen kjørte Andrea Iannone inn til en flott fjerdeplass etter å ha hentet inn fører etter fører fra en tolvteplass på griden. Teammakker Alex Rins fulgte etter ham, mens Lorenzo til slutt fikk plukket verdifulle poeng som sjettemann. Aleix Esparago ble nummer sju, Johan Zarco falt av på tampen og endte som åttendemann, mens Maverick Vinales ikke hadde sin beste dag på jobben og kjørte inn til niendeplassen. Nå ligger han 41 poeng bak Marquez. Det var Loris Baz som kompletterte topp ti.

Og Rossi? Helgen endte dessverre med krasj, men heldigvis uten nye skader. Dani Pedrosa forsvant også ut av racet.

Allerede neste helg kjøres det i Australia, på legendariske Phillip Island. Og det er helt åpent hvem som vi få navnet sitt inngravert på pokalen når de gjenstående tre rundene er kjørt. Det er vel slik det skal være, eller?

Her finner du den komplette resultatlisten fra racet.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser