Mercedes-AMG kjøper 25% av MV Agusta

Helt siden Mercedes partnerskap med Ducati ble oppløst og Borgo Panigale i stedet ble kjøpt av Audi, har det gått rykter om en ny motorsykkelinvestering fra Mercedes. I forbindelse med EICMA har italienske MV Agusta nå offentliggjort at Mercedes-AMG kjøper 25 prosent av selskapet.

Prisen er ikke offenliggjort, men tysk media har tidligere rapportert at det handler om 30 millioner euro – noe som bør verdsette MV Agusta til 120 milloner euro. På samme måte som Ducati egentlig ble kjøpt av Lamborghini og ikke Audi, er det Mercedes AMG-divisjon som har kjøpt andelen i MV Agusta, ikke selve Mercedes. Dette skyldes mest sannsynlig de nåværende utslippskravene, som blant annet setter regler for et selskaps utslipp per kjøretøy – noe motorsykkelproduksjon bidrar til å redusere.

For MV er dette et stort utviklingsmessig skritt. I de senere årene har produsenten nærmest eksplodert både økonomisk og tilbudsmessig. Partnerskapet skal hjelpe MV med å fortsette utviklingen slik at det i fremtiden kan bli en enda større og enda mer betydningsfull aktør. I løpet av november forventes det at avtalen godkjennes av de berørte myndighetene.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser