Mer tilbehør fra BMW

Det nevnte kommunikasjonssystemet er utviklet for BMWs Systemhjelm 5 og gjør at fører og passasjer blant annet kan tjatre om vær og vind underveis. Systemet har automatisk volumtilpasning, høyttalere med polstring og mikrofon med vindbeskytter som skal gjøre det mulig å prate, selv mens du dundrer nedover Autobahn eller over Saltfjellet.

Ulike lydkilder
Noe av de mest interessante med det nye systemet fra BMW er likevel at fører og passasjer kan ha ulike lydkilder underveis. Fører kan for eksempel ha navigasjonen rett på øret, mens mor bakpå kan kose seg med Ole Ivars eller Elvis. Systemet støtter nemlig bruk av både mp3 og mobil. Ifølge Magne Eriksen hos BMW Norge kommer blåtannsystemet til Norge i løpet av sommeren, men foreløpig har vi ikke noe pris å informere dere lesere om.

BMW Zümo
Det nye navigasjonssystemet fra BMW er i utgangspunktet utviklet av den kjente produsenten Garmin, derav navnet. Den lille maskinen rommer automatisk veisberegning, kompass, trippteller og en GPS-funksjon og systemet kan kobles opp mot kommunikasjonssystemet med blåtann.
Zumo har akkurat kommet til Norge og er leveringsklar hos norske BMW-forhandlere.

Er du fan av kommunikasjonssystemer på motorsykkel, eller vil du helst unngå snakket til en «backseat rider»?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser