Meo tilbake til Enduro VM

Antoine Meo har en solid samling medaljer og titler. Allerede i 2002 ble han europeisk supercross-mester som 18-åring, og deretter fransk motocross-mester i 2003. Men det var etter 2008, da han gikk over til enduro, at karrieren virkelig skjøt fart. I 2010 og 2011 ble det VM-gull med Husqvarna, i 2012 og 2013 med KTM, samt i 2015, før han gikk over til Rally Dakar. Han ble nummer sju i sitt første Dakar i 2016. Til tross for skader ble han nummer fire i 2018, men da var også rally-karrieren over.
 
De fleste trodde nok at Meo ville legge hjelmen på hylla der og da. Men slik ble det ikke. Elsker man sporten, så overvinner man tydeligvis skader – eller kanskje ignorerer dem bare. 35-åringen skal i år kjøre Honda for det italienske teamet RedMoto, som nok er det nærmeste en kommer et japansk fabrikkteam. Verdt å merke seg er at Honda i år også har Alex Salvini som fører, og dette gir en ekstremt erfaren lagoppstilling til årets sesong.

Det påstås at alder er bare et tall, men slik er det sjelden innen sport. For meg er det imponerende at noen kan være med i Enduro-VM når de er langt over tretti. Alex Salvini er 34 år, og kunne nok tatt VM-gull i fjor hvis han ikke hadde fått motorproblemer. Taddy Blazusiak ligger i toppen innen SuperEnduro, og han fyller 36. For ikke å snakke om ekstremenduro-fører Graham Jarvis, som fyller 44 … 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser