Mc-kjøring er sunt for sjelen!

Motorsykkeltur i frisk luft, vakker natur og på svingete vei er sunt – det er nå slått vitenskapelig fast!

Dagen i dag, 10. oktober, er Verdens Mental Helse dag og vi kan glede deg med at et selskap som heter Asda Money har gjort en undersøkelse om hvordan mc-kjøring påvirker vår mentale helse. Stikk i strid med alle dem som er overbevist om at vi er skrullinger viser undersøkelsen at mc-kjøring faktisk er svært gunstig for sjelens velbefinnende.
Det ble pekt på 5 punkter som forbedrer vår mentale helse:

1: Blir på bedre humør: Mc-kjøring frigjør dopamin og endorfin, noe som gjør oss glade. Og godt humør er sunt!

2: Kopler ut teknologisk hverdag: Når du kjører kan du være koplet fra den teknologiske online verdenen. Altså: På med hjelmen – steng alt uvedkommende ute. Beviselig sunt!

3: Nyte frisk luft: Åpne visiret og trekk inn frisk luft, enten den lukter kumøkk eller blomster. Frisk luft virker stimulerende. I tillegg viser det seg at det er nyttig å se på trær. Det kalles «tre-bading» og reduserer stress

4: Møt nye mennesker: Stopp et sted og ta en prat med andre motorsyklister. Fortell om turer, ruter du har kjørt, hils på andre langs veien. Det gir følelse av fellesskap og det å føle seg som del av en gruppe skaper ekstra trygghetsfølelse

5: Forbedrer fysisk helse: Hvem har vel ikke vært utslitt etter langtur eller en heftig banedag? Mc-kjøring kan være fysisk krevende og kroppen har godt av å bli brukt. Trening er et beviselig middel til å få det mentale på godlag.

Altså – på med kjøreutstyr og ut på sykkelen. Høsten er ikke over og vinteren er lang. Du trenger de mentale reservene!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser