Maverick Vinales tok pole position

Vinales starter derfor morgendagens løp fra pole position, med bestetiden 1’31.312. Etter tre fritreninger på regn tørket det delvis opp i løpet av fjerde og siste fritrening, men det ble liten tid til å finne et bra oppsett for førerne. 

– I Q1 kunne jeg heldigvis forbedre motorsykkelen litt, og i Q2 ga jeg mitt beste. Å være i pole i dag er veldig spesielt, fordi i fjor var dette et av de verste løpene på kalenderen for meg. I dag gjorde jeg mitt beste, jeg føler meg sterk, og vil gjøre mitt beste i morgendagens løp. Jeg ønsker å si takk til teamet fordi de på kun 10 minutter forandret hele motorsykkelen; de var så raske, raskere enn meg på banen. Så gratulerer til teamet også, for de jobbet veldig bra i dag, uttalte Vinales etter kvalen. 

Yamaha har uten tvil greid å forbedre motorsyklene siden løpet i Thailand, også på vått føre. I morgen ventes det regn og wet race, og det store spørsmålet er om Vinales vil greie å prestere like sterkt også under våte forhold.

– Jeg må bare være i stand til å nå vårt mål, målet er å bli blant topp 7, og jeg vil gjøre mitt beste, sier Vinales. 

Alex Rins holdt hodet kaldt og sikret andre startspor for Suzuki, og starter dermed for første gang fra første rekke, mens Ducati-fører Andrea Dovizioso endte på tredje.

– Rytmen min på regn er så god at det skal være mulig å henge på fronten i morgendagens løp. Jeg var i bakken to ganger i dag, men ble inspirert da jeg lå godt an, og bestemte meg for å gi alt, forteller Rins. 

Andrea Dovizioso har også en god følelse foran morgendagen, men mener at Marq Marques fortsatt er den han skal se opp for. 

– Marc har nok fortsatt noen tideler på oss, men mye kan skje i løp, og det skal kjøres først, uttaler Dovizioso

Danilo Petrucci er ofte å regne med når forholdene ikke er optimale, og fra fjerde startspor kan han bli farlig i morgendagens løp. Marquez, som på forhånd var favoritt, veltet tidlig i Q2, og fikk reddet en femteplass med vond skulder. Rossi, som hadde en velt tidligere på dagen, fant aldri rytmen og kom seg aldri videre fra Q1, og han starter dermed fra 16. spor i morgen. Det blir derfor litt av en utfordring å holde Vinales bak seg i sammendraget med kun to poengs margin.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser