Mathias Martinsen til topps i Stangebroslaget

Pressekontakt Ingar Martinsen forteller at Mathias har kjørt løpet tre ganger før, med 2. plass som beste resultat før denne helgen. Nå var målet å vinne, og han fikk sikret seg en god startposisjon. Starten er veldig viktig, spesielt siden temperaturen denne gangen kom opp i over 30 grader, og da støver det mye hvis en havner dårlig ut i starten.

Startskuddet fyres av med dynamitt, så det er det ikke vanskelig å høre, og ingen har tjuvstartet de 22 årene løpet er blitt arrangert. I Mathias’ klasse var det 55 førere som stilte til start, og varmen på startplaten ble en utfordring for alle i tillegg til de sedvanlige startnervene.

Da starten gikk, kom Mathias ut som andremann i første sving. Han kjørte seg så rett opp i ledelsen, og ved  første passering på den fem kilometer lange runden ledet han med 42 sekunder på andremann. Etter fire runder og cirka tre kvart times kjøring måtte han inn og fylle bensin, og dette brukte han et drøyt minutt på siden førerne må trille syklene gjennom depoet med avslått motor. Da han var ferdig med å fylle, var nummer to på vei inn. Han brukte litt lenger tid enn Mathias i depoet, og da han var igang igjen, ledet Mathias med cirka  ett minutt .

Teamet sekunderte kontinuerlig slik at Mathias visste hvor mye han hadde å gå på. Ett minutt er ikke så mye hvis det skulle skje noe, så taktikken var bare å gi gass og holde seg på hjulene. Mathias holdt bra fokus og fikk i seg godt med drikke under løpet, og etter 8 runder, omtrent 40 km, og en time, 34 minutter og 37 sekunder med kjøring kunne han endelig strekke armen i været og juble for førsteplassen. Han hadde cirka 1 ½ minutts margin til andremann, svenske Alexander Ivarsson.

Mathias Martinsen skal nå på treningssamling i svenske Stenungsund før han tar ferie og lader opp til neste USM-runde, som kjøres 1. august.

All informasjon om Stangebroslaget finner du på www.stangebroslaget.com. I løpet av helgen deltar det over 2000 enduroførere i mange forskjellige klasser, og i alle aldre fra 5 til 65 år. Løpene kjøres fredag, lørdag og søndag.

Bildene er levert av Ingar Martinsen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser