Marquez verdensmester i MotoGP 2019

Ikke uventet ble Marc Marques verdensmester i MotoGP. Han sikret seg sammenlagtseieren i sist helgs løp i Thailand og fikk dermed en ledelse det ikke er mulig for nærmeste konkurrent, Andrea Dovisioso, å hente inn igjen på de gjenværende løpene.

Tittelen bekrefter det som har vært opplagt lenge: Marc Marquez er totalt dominerende i klassen for tiden og den eneste reelle konkurrenten ser ut til å være nykommeren Fabio Quartararo. Plasseringene til de øvrige Honda-førerne bekrefter også at det er Marquez selv som er årsaken til dominansen: Ingen av teamkameratene eller andre førere på tilnærmet fabrikksmaskineri har vært i nærheten av prestasjonene til Marquez. Marquez har med dette vunnet 6 titler på 7 sesonger og er den udiskutable kongen av MotoGP i sin tidsperiode. Om denne dominansen er bra for serien
eller ikke kan diskuteres, men det reduserer ikke Marquez ganske unike egenskaper som fører. Hans innstilling til jobben er også ganske unik: «Hvis det kreves 25 krasj for å finne ut av en motorsykkel, må føreren være villig til å gjennomgå 25 krasj». Det sier i grunnen alt.
For dem som liker litt mer spenning får det være en trøst at 20 år gamle Quartararo ser ut til å være en av de uhyre få som kan gi Marquez kamp til døren med noenlunde regelmessighet. Vi ser fram til 2020 sesongen!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser