Marquez’ seier nummer 50

Marquez kan etter racet på Phillip Island slå seg på brystet med 50 seire i MotoGP, og dette er sesongens femte førsteplass.Til slutt passerte han mållinjen kun 0,249 sekunder foran Jorge Lorenzo. Andrea Iannone la beslag på den siste pallplassen foran sammenlagtledende Rossi.

32 000 fans sto tettpakket på tribunene og ble vitne til et av historiens mest spennende oppgjør. Både Marquez, Lorenzo og Iannone kjempet en halsbrekkende kamp gjennom hele racet. Rossi meldte seg på moroa i fjerde runde. Og for en gangs skyld var værgudene på førernes side – solen skinte, og banetemperaturen var oppe i 40 grader. Racet inneholdt alt en kan ønske seg av dramatikk – en haug med forbikjøringer og kontakt førerne imellom. Iannone ble til og med truffet av en måke i runde to.

Lorenzo hadde en ledelse på 1,4 sekunder på slutten av den sjuende runden, men utrolig nok klarte de øvrige tre å tette luka selv om de hele tiden byttet på rekkefølgen. Da det gjensto ti runder, lå alle fire tett på hverandre igjen, og utfallet var helt åpent.

Da bare to runder gjensto å kjøre, var Lorenzo nok en gang oppe i teten. Men da de bega seg ut på siste runde, skilte det under ett sekund mellom alle fire; Marquez overtok ledelsen i tiende sving og klare å holde stand gjennom de siste svingene før målflagget.

Det hører også med til historien at Marquez er den yngste føreren noensinne med 50 seire.

Du får enda flere detaljer fra racet, mer statistikk, tider, poeng og bilder på www.motogp.com.

Allerede neste helg kjøres nest siste runde av årets MotoGP i Malaysia.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser