Márquez med femte strake

Løpet på Le Mans begynte som nevnt ikke på best mulige måte for den regjerende mesteren.
Men lørdagen på den legendariske banen brukte han til å plassere seg i pole for femte gang på rad. Ingen bombe at det ble gjort med ny kvalrekord. Legg så til at han ble yngste fører som har vunnet fem strake, satt ny banerekord under løpet, tangering av Rossis fem strake seiere i 2008, ble første til å vinne de fem første løpene i en sesong siden Ago i 1972, og at han gjorde som Mick Doohan i 1997 ved å vinne fem fra pole …

En svak start og en miss under første runde gjorde at Márquez befant seg på en uvant tiende plass. Men Honda-føreren viste igjen hvilket enormt talent han besitter. Rolig og bestemt plukket han plassering etter plassering.
I front imponerte Dovizioso ved å lede løpet. Men typisk for Ducati-førerne falt han etterhvert tilbake.
Rossi overtok etterhvert teten, med yngstemann Espargaro, Pol, og Bradl etterhvert noen meter bak.
I mål kunne Valentino juble for sin 150. pallplass i gromklassen.

Men han måtte igjen finne seg i å juble fra et litt lavere steg enn Marc Márquez.
For etter å ha kjørt seg opp og presset Rossi til en liten feil, gjorde spanjolen som han ville, og stakk fra.
Selv Rossi måtte flire litt, og mente etterpå at han hadde håpet at Márquez skulle vente litt på ham, slik at de kunne kjøre sammen.
En som ikke følte han hadde noe å smile av, var Jorge Lorenzo. 7 sekunder etter vinneren, og sjette er nok ikke godt nok for en tidligere mester. Mannen fra Mallorca virker direkte uinspirert om dagen.
Gladeste mann og team denne søndagen på Le Mans var nok Alvaro Bautista og Honda Gresini. Tredjeplassen hjalp nok godt på etter tre brutte løp i år.