Marquez historisk etter Brno

Regjerende verdensmester og Yamaha-fører Jorge Lorenzo tok en lynkjapp start fra femte posisjon, passerte hele frontrekken og ledet inn i første sving.
Selv om Lorenzo klarte å opparbeide en ledelse på litt over et sekund, fikk han snart Marc Marquez og Dani Pedrosa på bakhjulet. Lorenzo klarte imidlertid å holde stand lenge, han ledet til det gjensto sju runder, men til slutt ble Repsol Honda-førerne for sterke.

Historiske Marquez
Marc Marquez passerte målflagget som førstemann, og nå er sammenlagtledelsen på 213 poeng. Dani Pedrosa, som avsluttet fattige 0,3 sekunder bak Marques i går, ligger foreløpig på andreplass i sammendraget med 187 poeng, og gårsdagens tredjemann Jorge Lorenzo følger 18 poeng bak Pedrosa.
Med dette har Marc Marquez skrevet enda mer MotoGP-historie. Han er den første rookie i historien som har tatt fem seire i sin første sesong. I tillegg er han den første føreren som har vunnet fire race på rad.

Ni ganger verdensmester Valentino Rossi opplevde nærmest en reprise på racet i Indianapolis sist weekend. Han la seg først på femteplass og kjempet en hard kamp med Alvaro Bautista, men i siste runde avanserte Rossi opp på fjerdeplassen, som han også innehar i sammendraget.

Kallios første seier på fem år
For nordiske racingfans står Mika Kallios seier i Moto2 som et høydepunkt. Kallio kjempet hardt og lenge med Tom Lüthi, Nico Terol og Takaaki Nakagami. Disse førerne byttet på å inneha ledelsen så å si fra runde til runde, men da det kun gjensto to runder, kjempet den 30-årige finnen seg helt frem i teten og passerte målflaggfet 0,5 sekunder foran Kakagami. Dette er Kallios første seier på fem år, og hans aller første i Moto2.
 

Allerede neste helg er Silverstone arena for flere spektakulære oppvisninger.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser