«Márquez har psyket ut Lorenzo»

Lorenzo har mildt sagt hatt en dårlig start på sesongen. På Qatar krasjet han i første runde fra ledelse, og på COTA dro han til med en real tjuvstart som førte til at han passerte målflagg som nummer ti. Verdensmesteren Márquez har vunnet begge racene til tross for at han ikke har vært hundre prosent og brakk beinet rett før sesongen startet.

– Marc har lyktes med å psyke ut Lorenzo siden han krasjet på Qatar og Marc vant. Lorenzo ser en fører som ikke er 100 prosent etter beinbruddet dominere. Så snart Marc er 100 prosent, blir det enda verre for samtlige. Han har en så bratt læringskurve at han gjør ting og holder seg på sykkelen der jeg hadde vært klar til å hoppe av. Ingen ting forstyrrer ham, og før han skader seg, kommer ingen ting til å forstyrre ham. Når du er 21 år, er du tre meter lang og udødelig. Jeg kjenner til den følelsen, forteller Schwantz til MCN.

Schwantz har dog et par tips å dele med Pedrosa og Lorenzo, som jakter på Márquez.

– Hvis jeg var Lorenzo eller Pedrosa, ville jeg prøvd å forstyrre ham på hver trening. Jeg ville bremset på innsiden og skjøvet ham til siden for å psyke ham ut. Akkurat nå har ingen et mentalt overtak på ham. Det Jorge gjorde i Texas skyldtes helt og holdent Márquez.

Også Wayne Rainey, Schwantz store konkurrent og tre ganger 500-verdensmester, var på plass under Texas GP og diskuterte Márquez med Schwantz:

– Han ser veldig komfortabel ut, og jeg pratet med Wayne Rainey om dette siden Marc er så fortrolig med 110 prosent. Han er ikke den som kjører 90 eller 95 prosent og så tenker: "Jeg trenger en rask kvalrunde over grensen". Marc yter 110 prosent på hver runde, han kjører helt på grensen hele tiden. Jeg har aldri sett noe lignende.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser