Marquez eller Lorenzo?

Vi starter med Stein Rømmerud, tidligere redaktør i Bike og nåværende MotoGP-kommentator. Stein tror Marquez havner øverst på pallen til slutt. Det holder med tredjeplass for at 20-åringen skal ta en historisk sammenlagtseier siden han leder med 13 poeng på Lorenzo. Unggutten har tidligere vist at han kan holde hodet kaldt under press, og han kan tillate seg at Lorenzo og Pedrosa kniver intenst mens han selv ligger safe på tredjeplassen.

Stein Rømmerud gleder seg til en spennende kommentatorhelg, der alt også er åpent i Moto3. Det skiller bare fem poeng mellom de tre beste førerne før avslutningsracet.

Vår første europamester i roadracing, Kai Børre Andersen, uttaler i velkjent stil at han ikke får «karasjokk» om Marquez finner på noe dumt, men sier også at unggutten har bra folk rundt seg som garantert kommer med fornuftige råd. Lorenzo er en veldig sterk ringrev, og ingen ting er avgjort før målflagg.

Årets Superbike-vinner Daniel Kubberød holdt som kjent hodet kaldt da det gjaldt på Rudskogen i september, og håper og tror at Marquez gjør det samme. Ikke minst fordi Daniel mener at 20-åringen har fortjent sammenlagtseieren etter å ha bidratt til å heve nivået. Han har «dratt de gamle i nakken», og spesielt Lorenzo har måttet skjerpe seg. Rossi hadde nok hengt enda bedre med hvis ikke Marquez hadde vært med i bildet. Men risikoen er selvfølgelig der hvis Marquez krasjer.

Fasiten får vi søndag ettermiddag. Enn så lenge – hva tror du om finalen i Valencia?

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser