Mange fellesnevnere i WSBK og MotoGP

Siden World Superbike startet i 1988, er mye blitt delt mellom dette depotet og MotoGP. For eksempel var det Davide Tardozzi, nåværende teamsjef for Ducati i MotoGP, som vant det første Superbike-racet på Donington Park. MotoGP-legenden Mick Doohan kjørte fire Superbike-race i 1988, og vant tre av disse.

Senere gikk både Colin Edwards, Chris Vermeulen, Ben Spies og Troy Bayliss over fra WorldSBK til MotoGP, mens fire ganger 250-mester Max Biaggi flyttet over til World Superbike og tok seiere der – i 2010 og 2012. Regjerende WSBK mester Jonathan Rea fikk sjansen til å erstatte skadde Casey Stoner i 2012, den gang for Repsol Honda, og så sent som i fjor var Michael van der Mark parat til å kjøre for Valentino Rossi hvis han ikke ble klar for GP-racet på Aragon. På Silverstone skulle Loris Baz – også tidligere MotoGP-fører –erstatte Pol Espargaro hos KTM.

Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) er det største MotoGP-navnet med WSBK-tilknytning i dag. Fra å bli World Supersport-vinner i 2009 har han tatt tre MotoGP-seiere, og dette via diverse Superbike-triumfer. Team Suzuki Ecstars testfører, Sylvain Guintoli, ble World Superbike-mester i 2014. Ducatis testfører Michele Pirro er også en link mellom de to depotene. Han har kjørt en V4 Panigale den senere tiden, foran WorldSBK-debuten i 2019 for velkjente Chaz Davies og Alvaro Bautista. Bautista skal på sin side erstatte Marco Melandri.

Men det dreier seg ikke bare om førere. For få år siden bidro Pata Yamaha WorldSBK Teams Michele Gadda med sin elektronikk-ekspertise i Movistar Yamaha MotoGP-teamet. Nå er Pietro Caprara et annet navn som er klar til å flytte, men på mer permanent basis. Teknisk sjef for Aprilias racingteam i det europeiske Superstock 1000-mesterskapet skal være sjef for Aleix Espargaros mannskap fra og med Misano.

Med andre ord er det mange fellesnevnere mellom de to depotene, ikke minst fantastisk spennende racing. I den forbindelse minner vi om MotoGP-racet på Misano førstkommende søndag.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser