Mahindra kjøper Peugeot

Mahindra, som har hovedkontor i Bombay, har nylig kjøpt Peugeots motorsykkel/scooterdivisjon. For 15 millioner euro kjøper de nå majoriteten av aksjene i selskapet, og kommer dermed inn på det europeiske markedet for motorsykler på alvor. De får tilgang til et ferdig spekter av Peugeots scootere fra 50-400cc gjennom dette kjøpet, og utvider selskapets varemerker.

Mahindra startet opp i 1945, og det første produktet var lisensproduksjon av terrengbilen Jeep. Etter dette økte de virksomheten med produksjon av brukskjøretøyer og traktorer.

I 2007 inngikk man en avtale med Renault og startet lisensproduksjon av bilen Dacia Logan, som Renault eier.

Noen år senere ble det inngått en intensjonsavtale med bilprodusenten Ssangyong om å kjøpe firmaet, og dermed har man på alvor fått et bein innenfor kjøretøyindustrien, også  motorsykkelindustrien, gjennom kjøpet av Peugeot.

Firmaet i skrivende stund fortsatt i forhandlinger med SAAB, eller rettere sagt hovedeier NEVS, om å kjøpe den svenske bilprodusenten. Hvordan dette vil gå er det kanskje vanskeligere å spå om med tanke på all turbulens som har vært rundt SAAB de senere årene.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser