Maarten Mager – en kjempe i norsk MC-historie – er gått bort

Maarten Mager 1938 – 2019
Maarten Mager er gått bort etter lengre tids sykdom og med det har MC-Norge mistet en av sine store profiler. Livshistorien til Maarten er så fargerik at det er de færreste av oss som opplever en brøkdel av det og han møtte livet og utfordringene det ga med et ukuelig pågangsmot. Han var utdannet fotograf og hadde et godt samarbeid med Das Motorrad – blant annet leverte han en rekke forsider til bladet.Maarten Mager var en kreativ mann med en helt egen evne til å organisere og sette i gang prosjekter og som en følge av det hadde han en voldsom innvirkning på norsk MC-liv – det er godt mulig at MC-Norge hadde sett annerledes ut uten ham.

Han var med på å etablere treffkulturen ved å være drivkraft bak Trollrally, Norgestreff og Krystall Rally.Han utga det første MC-bladet i Norge: Motorsyklisten.
Forretningen Motorsyklisten som fremdeles driver den dag i dag i Kristiansand, ble startet i Oslo, flyttet deretter til Kristiansand og var importør av blant annet
Moto Guzzi og Kreidler.Langbanerace med sidevogn var også et av pionerprosjektene Maarten var med å etablere – en sport han etterhvert hentet hjem mange mesterskap i.
De senere årene var det trial som var den store interessen. Det siste forretningsprosjektet var Maartens Import som spesialiserte seg på dempere, sidevogner og tilhengere. Maarten var et menneske med sterke meninger, men også med en romslig evne til å forstå andre. Hans entusiasme, humor og tilstedeværelse vil bli dypt savnet.
Vi sender vår medfølelse til Maartens familie og kjære og lyser fred over hans minne.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser