Loris Baz krasjet i 290 km/t på Sepang

Alpinestars slåss mot Dainese om hvem som har den ypperste teknologien til bruk på racingbanen. Nå har de offentliggjort enkelte data fra dressen som reddet Loris Baz etter dekkeksplosjonen på Sepang i forrige uke.

Vi skal ha i bakhodet at det er Alpinestars selv som står bak informasjonen, men det gjør fortsatt inntrykk å få høre hvor effektive disse skinndressene med integrert airbag er blitt.

Ifølge Alpinestars’ data fra softwaren som ble koblet til skinndressen, ble Loris Baz kastet av Ducatien i 290 km/t. Krasjputene i dressen ble utløst 1,9 sekunder etter dekkeksplosjonen som fikk Baz til å miste kontrollen over motorsykkelen.

Han ble kastet av motorsykkelen, men airbagsystemet skal ha blitt utløst helt og fullt 60 millisekunder før han traff bakken med en kraft av 29,9 g. Krefter over 25 g er nok til å forårsake dødsfall, ifølge Alpinestars.

Etter krasjen gled Baz 6,6 sekunder over start- og målraken, og totalt tok det 8,5 sekunder før han lå helt stille. Men den eneste skaden han skal ha pådratt seg, var en litt oppskrapet albue.

Dekkeksplosjonen skjedde sannsynligvis fordi teamet testet med et for lavt lufttrykk i det nye bakdekket fra Michelin.

Foto: Loris-Baz.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser