Lorenzo viste muskler på Mugello

Pedrosa var først ut, som vanlig, men Lorenzo musklet seg forbi med en gang. Litt små-dirty passering, kanskje. Normalt skulle nok Stoner hatt heng etter noen runder, men nå var det Dovizioso som presset Jorge. Stoner hadde sluppet litt, og jobbet iherdig for å ta igjen de fem som dro i fra med 19 runder igjen. 

Casey Stoner imponerte ikke akkurat under fritreningen her om dagen. I over 200 km/t presset han stakkars Petrucci omtrent av banen. Sur, igjen, fordi han mente noen var i veien. Det virker som det går en sikring i hodet på  australieren innimellom… Ikke hadde han dagen under løpet på Mugello heller. Med 14 runder igjen, ble det en tur ut i grusfella. Det hele endte med en heftig fight med Bautista om tiendeplass. Atter en gang kjører Casey helt på grensa, og er borti Bautista da han presser seg forbi.

Umulige Lorenzo

Lorenzo, på sin side, klokket inn banerekord på banerekord. Men like bak jaget Dani Pedrosa. På tredje lå Bradl, hardt presset, og senere passert av Dovi da det var drøye to runder igjen. Tyskeren jaktet pallplass, men måtte istedenfor jobbe for å holde Nicky Hayden bak seg på sisterunden. Fjerde for Bradl jr. er uansett en meget god prestasjon.

Lorenzo var uansett i en klasse for seg og tok sin 43. seier. Avstanden ned til Pedrosa var hele 5,2 sekunder i mål. Dovizioso berget den italienske æren og havnet på pallen igjen. Enda en sterk søknad om plass i Yamahas fabrikk-team, særlig med tanke på at Spies atter en gang skuffet, med sin ellevteplass.

Stillingen totalt:
1: Lorenzo   185 p.
2: Pedrosa  166 p.
3: Stoner    148 p.

Moto2:
Lillebror Pol Espargaro i pole. Etter å ha blitt kjørt av banen av Zarco lørdag, ble det en kjapp tur til Firenze for å sjekke om det var brudd i ankelen. Men alt ok. Marc Marquez lurte like bak. Zarco hadde tredje beste kvaltid, men ble flyttet ned etter insidenten med Marquez. Derfor ble det Andrea  ”The Fireman”, ”The maniac Joe” Iannone (holder det ikke med ”Crazy Joe”?) på tredje.

Marquez, som sikkert de fleste har fått med seg skal overta plassen til Stoner i Honda, ville vise italienerne på tribunen hvor David kjøpte sportsdrikken. Luthi, Nakagami og flere til lot seg ikke imponere. Nevnte Nakagami var vel løpets overraskelse, 15. totalt før løpet, hang seg med i teten. Med 10 runder igjen var de en seksmannsgruppe. Luthi i tet og Smith bakerst.

 
Bradley Smith mener jo selv at han har en helt vanntett kontrakt med Tech3 i MotoGP-klassen for 2013. Skjønt, noen hevder at denne kontrakten er avhengig av x-antall pallplasser i år.  Silly season, dere… Uansett, så imponerte briten endelig igjen. Han ble med i en gruppe på fire som stakk fra selveste Marc Marquez da det var 2 runder igjen. Men inn i siste sving, dreide det seg om to. Pol Espargaro og ”Crazy J…”, etc, Iannone.  Pol måtte ta til takke med andre, Luthi holdt Smith bak og kunne glise fra pallen. 

Stillingen totalt:
1:  Marquez            163 p.
2: Espargaro           129 p.
3: Andrea Iannone 129 p. 


Moto3:
Khairrudin tok starten. Hjemmehåpet Fenati gledet dog publikum og kom seg i tet. Men, typisk for denne klassen, bremset det seg fire konkurrenter forbi like etter. Tre-fire i bredden inn i sving er standard. Ved  halvkjørt løp, ledet Fenati an en syvmannsgruppe med Antonelli, Rins, Kent, Viñales, Vazquez, og Cortese. Maverick Viñales tok med seg Fenati og Cortese og stakk mot slutten. Ut av siste sving var det klart for slipstreaming dølux. Team Italia-fører Fenati fikk landsmenn og – kvinner til å ta helt av på tribunen da de trodde han tok det hjem…  Men Viñales ble målt til ”hele” 0.020 foran. Cortese var et hav bak, med 0.071…
 
Stillingen totalt:
1: Sandro Cortese      164 p.
2: Maverick Viñales   155 p. 
3: Luis Salom              104 p.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser