Lorenzo suveren på Mugello

Solen skinte og banetemperaturen var høy ved Autodromo del Mugello i dag. Fansen fikk gleden av å se Jorge Lorenzo dominere racet og vinne med drøye fem og et halvt sekund.

Etter at Lorenzo forsvant i horisonten, sto kampen mellom andre- og tredjeplassen.  Først mellom Ducatis fabrikksførere Andrea Dovizioso og Andrea Iannone, samt  Repsol Hondas Marc Marquez og Dani Pedrosa. Men også Valentino Rossi blandet seg i fighten før racet var over.

Marquez fikk en pangstart og gikk fra 13. plass på griden og til sjette allerede i første sving. Valentino Rossi fikk derimot en elendig åpningsrunde og falt ned på tiendeplass før han foretok en imponerende opphenting og  ble med i kampen om pallplassene da det gjensto åtte runder.

Det ble også mer drama siden Dovizioso ble tvunget til å kaste inn håndkleet med ødelagt bakdrev. Det samme måtte  Marc Marquez da det gjensto fem runder. Han kjempet innbitt med Iannone om andreplassen, men krasjet seg ut av racet. Dermed ble det Iannone – som aldri har vært dårligere enn nummer seks hittil i år – som la beslag på andreplassen, mens en Rossi på hugget sendte fanskaren nærmest til himmels ved å sikre seg den siste plassen på pallen et sekund bak Iannone.

Dani Pedrosa gjennomførte et solid race og endte på fjerdeplassen, drøye tre sekunder bak Rossi.

Dagens triumf er Lorenzos tredje seier på rad, og han har nå redusert Rossis ledelse til fattige seks poeng. Etter en trøblete sesongstart har spanjolen slått tilbake og gjort alle negative spådommer til skamme; han har til og med overrasket seg selv.  Det er med andre ord duket for mye spenning fremover, første fight blir på Catalunya om fjorten dager.

I mellomtiden kan du sette deg inn i alle detaljer ved å klikke deg inn på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser