Lorenzo i pole position

Jorge Lorenzo har foreløpig overtaket i slaget om VM-tittelen 2015 mot teammakker og konkurrent til tittelen Valentino Rossi etter å ha havnet i pole position for femte gang i år. Lorenzo kjørte tidenes raskeste MotoGP-runde ved Comunitat Valenciana – Ricardo Tormo under nærmest perfekte forhold. I farta slo han Marc Marquez’ pole position-rekord fra 2013 med over to tideler. Lorenzo uttalte i etterkant at dette var hans viktigste kjørte runde hittil i karrieren, og nå er målet å hente inn de sju poengene Rossi leder med. Dette er hans 35. pole i MotoGP.

Valentino Rossi kan imidlertid ikke avskrives som verdensmester ennå. Det skal kjøres først. Rossi, som må starte sist i feltet i morgen, endte som 12. mann etter å ha krasjet i kval nummer to, men kunne heldigvis reise seg og gå uskadd fra banen. Han har kun krasjet en gang tidligere i sesongen.

Den eneste som havnet under halvsekundet bak Lorenzo var Marc Marquez, som kjørte helt på marginene i dag i håp om å ta bestetiden, men måtte gi opp forsøket.

Dani Pedrosa sørget for to Repsol Hondaer i første rekke ved å kvale inn som tredjemann, drøye halvsekundet bak Lorenzo. Han leder med to poeng foran Andrea Iannone i kampen om fjerdeplassen i år etter å ha vunnet to av de tre siste racene. Spanjolen kan vise til gode resultater i Valencia, og er absolutt en joker i morgendagens race.

Sistemann i første rekke i morgen blir Suzuki-fører Aleix Espargaro, som kjørte et snaut sekund saktere enn Lorenzo i dag. Dette er hans beste kval siden Assen.

Da gjenstår det bare å telle ned til morgendagens thriller.

Du finner alle tider fra kvalen og annen relevant info foran finalen på www.motogp.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser