Live fra Valencia: Nye Triumph Street Triple!

Herlige nye Triumph Street Triple modeller lansert. Fantastisk effekt, stil og utstyr – og i tillegg er de prisgunstige!!

Akkurat nå viser Triumph frem sin nye Street Triple for en samlet verdenspresse på spanske Circuit Ricardo Tormo. Bike er på plass på den spennende lanseringen og kan nå vise de aller første bildene av den nye Street Triple. Det handler om en helt ny sykkel, men med samme røffe DNA som den har hatt hele tiden.
For 2023 kommer Street Triple i 3 nye versjoner: Street Triple R, Street Triple RS og Street Triple 765 Moto2™ Edition. Alle modellene har samme ramme og ny svinggaffel. Basismotoren er den samme i alle tre modeller og er basert på Triumphs erfaringer som motorleverandør til Moto2 klassen, men de har forskjellig trimmingsgrad. R har 120 hk/ 11.000 omdr., RS og Moto2 har 130 hk/12.000 omdr. Alle tre har samme moment: 80 Nm / 9500 omdr. Motorene har fått nye stempler, høyere kompresjon, nye råder, kryssbolter, ventiler og kamaksler med høyere løft. For å gjøre den høyere ytelsen ennå mer tilgjengelig har girkassen tettere trinn og lavere sluttutveksling. Fulltanket vekt er oppgitt til lave 188 kilo.

Hva er det ellers som skiller de tre modellene? Kort sagt: Fjæring og bremser. Alle modellene har fullt justerbar fjæring og fine bremser fra Brembo. Street Triple R har Showa komponenter framme og bak og Brembo M4.32 Monobloc kalipere framme. Street Triple RS er utstyrt med Öhlins demper bak og Showa gaffel, sistnevnte med fineste sort Brembo Stylema kalipere. Moto2 kan smykke seg med Öhlins fjæring både framme og bak og med annerledes styre: Et clip-on som sitter 80mm lavere og 50mm lenger frem for å gi bedre følelse med framhjulet og, ikke minst, gjøre modellen klar for banekjøring. Moto2 har også mange karosserideler i karbonfiber og er prydet med Moto2 logo på strategiske steder.

Street Triple Moto2

Som man kan vente seg på så moderne sykler kommer Street Triple familien med komplett pakke elektronisk førerassistanse på alle tre modellene: Krengningssensitiv ABS og Traction kontroll, flere Ride modes og quickshifter med mellomgass funksjon. Og: Det er selvfølgelig mulig å kople telefonen opp til
det fine TFT displayet. Prisen er heller ikke ille – for sykler som allerede på papiret virker utrolig kjøreglade har Triumph definitivt lagt seg på et hyggelig nivå.

Street Triple R: 153.900,-
Street Triple RS: 168.900,-
Street Triple 765 MOTO2 Edition: 199.900,-

vi får dessverre ikke anledning til prøvekjøring på pressevisningen – det må vente til senere. I mellomtiden: Nyt de flotte bildene i galleriet under!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser