Kubberød leder etter Haaland-straff

Daniel Kubberød står nå som sammenlagtleder i NM, etter en førsteplass i løp 1, og andreplass i løp 2. Men det hele så litt annerledes ut før det ble innlevert en protest mot Norvald Haaland.

Haaland fikk nemlig tildelt en tidsstraff på 0,8 sek etter at han passerte nettopp Kubberød under gulflagg på den siste runden. Det utgjorde tilfeldigvis akkurat nok til at han ble dyttet bak rivalen i heat 1.

Irritert Haaland:
– Det er noen videobilder de har å komme med. På bildene jeg så, så føler jeg at jeg er foran (Kubberød) før gulflagget. Ikke var det føreren selv som la inn protesten heller, men dette bare motiverer meg. "Sølvreven" kommer hardt tilbake!Han understreker likevel at han både kan, og vil, apellere avgjørelsen videre, så saken er ikke avsluttet.

I tillegg til den irriterende straffen slet han med fordekket gjennom helgen. Spesielt i løp 2, hvor han visstnok brukte opp mer knepucker enn de fleste gjør gjennom et helt liv for å redde inn forhjulsslipper, var det vanskelig. 


Fornøyd Kubbis
– Jeg synes det var en bra start på sesongen. Jeg har jo vært et år borte nå og ikke har jeg særlig mange runder på denne banen heller. Det var en onsdagstrening, og så var det rett på løp her nå.

"The Comeback Kid" har brukt det forrige året til å utdanne seg til trafikklærer. Så da ble RR-satsingen satt på vent. Nå satses det på kongepokal.
– Vi har jo et mål om kongepokalen, så vi får se om vi får til det. Den er gjev, den. Og så er det min første mulighet til å kjempe om den. Sist gang den ble satt opp, i 2007, kjørte jeg jo 600. 

Banerekord
Det var i det hele tatt mye fin racing i helgen, og det var mange som meldte seg på der fremme. Så også Carl Berthelsen som bokførte en seier, en tredjeplass og en andreplass sammenlagt. 
-Jeg er kjempefornøyd. Synes det funket bra og kroppen er endelig hundre prosent. I løp 2 kjørte jeg trangt, slik at de eventuelt måtte kjørt rundt. Det var et taktisk løp som jeg føler jeg må være fornøyd med. 

Ikke bare ble det mye tett racing, det gikk svært fort også. I løpet av helgen ble det satt flere nye banerekorder og den nye banerekorden til Norvald Haaland lyder 1.26.270.


Resultater løp 1: 
1: Daniel Kubberød
2: Norvald Haaland (Tidsstraff, og flyttet en plass ned)
3: Carl Berthelsen

Løp 2: 
1: Carl Berthelsen
2: Daniel Kubberød
3: Norvald Haaland

Sammenlagt:
Kubberød  45 p.
Berthelsen 41 p.
Haaland     36 p.

Alt av resultater fra alle klasser finner du HER.

Tekst/foto: Kenneth Johannessen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser