Kubberød koblet grepet

Kombinasjonen Vålerbanen + roadracing + regn er vanskelig. Helgens løp var intet unntak. Det formelig bøttet ned i perioder, noe som gjorde kjøringen vanskelig. Flere førere fikk til dels harde smeller, og ifølge rapportene vi har mottatt gikk det hardest ut over ungkalven Stinius Viking Ødegård i superstock-klassen, som har overnattet på A-hus med smerter i lysken og hofta.

Så litt racingresultater. Det store samtaleemnet før helga var hvem i superbike-klassen som ville sikre seg det beste utgangspunktet før avslutningshelgen på Rudskogen. Svaret på det er helt klart Daniel Kubberød. Honda-føreren, som i fjor hadde en racingpause mens han utdannet seg til kjørelærer, ledet før helgen og har enda bedre kort på hånden etterpå. Det ble nemlig en første- og en andreplass på "Kubbis", som nå har hele 28 poeng ned til nærmeste utfordrer, Carl Berthelsen. Det gjenstår to løp, hvilket betyr at det er totalt 50 poeng igjen å kjempe om. Normalt sett skal det holde i massevis, men vi har sett det før: Det er ingenting som er normalt med en NM-avslutning i roadracing. Vårt tips er derfor følgende: Kjøp gjerne Champagne og legg den til kjøling, men vent litt med å sprette korken.

Highside-Haaland
Det første løpet på Våler gikk altså i regnvær, og der viste Ole Bjørn Plassen seg å være sterkest. Ducati-føreren kjempet blant andre med Norvald Haaland som ledet ut på den siste runden. Han highsidet seg derimot ut av Kongepokal-kampen, løpet ble rødfagget og Plassen tok seieren. Kubberød fulgte på andreplass, mens Daniel "The Rainmaster" Østby tok tredjeplassen med sin Kawasaki. Dalegården, Kallio, Berthelsen og Solberg fulgte på de neste plassene.

I løp to var det opptørkende forhold, så de fleste valgte å kjøre på tørrdekk. Etter noen runder begynte det imidlertid å regne igjen og flere førere fikk testet grusforholdene i depotsvingen. Det endte med omstart og totalt sett var Kubberød raskest, foran Suzuki-håpet Carl Berthelsen, finnen Vesa Kallio, Daniel Østby og Ole Bjørn Plassen.

NM-leder Kubberød er naturligvis fornøyd med helga, men avvsiser at noe er avgjort.
– Ingenting er avgjort, det så vi i helga. Det gikk fort på regnvær, og jeg tror alle vi i teten der hadde nok av tilbud. Men det står på meg selv. Helga var bra. Det fløt på bra på lørdag og det kjentes bra hele veien. Søndagen ble alt mulig på grunn av været. Det var vanskelige forhold og det ble enda viktigere å holde huet kaldt. Litt av taktikken min i helga var å unngå å safe for mye, for jeg ville ikke at det skulle bli for spennende på Rudskogen, selv om mange nok er uenig i det. Jeg liker Rudskogen, men jeg tror det blir friskere kjøring nå enn i NM-åpningen. Det skal ikke forundre meg om banerekorden kappes litt hvis forholdene blir bra.

Stillingen i superbike før NM-avslutningen:
Daniel Kubberød 166 poeng
Carl Berthelsen 138 poeng
Ole Bjørn Plassen 135 poeng

Tror du Kubberød tar dette, eller har Berthelsen og Plassen fortsatt sjans?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser