Kubberød kapret Kongepokalen

Lørdagens spennende superbike-race på Rudskogen var (heldigvis) ikke nok til å avgjøre kampen om Kongepokalen. Daniel Kubberød manglet fortsatt seks fattige poeng på å sikre seg tittelen, etter at både Ole Bjørn Plassen og Carl Berthelsen havnet foran ham på listen. Dermed skulle alt avgjøres i årets aller siste løp.

Da starten gikk litt før to i går, var det vått underlag etter flere regnskurer. Banen tørket imidlertid opp i løpet av racet, og det begynte å bli temmelig glatt for flere av aktørene. Det fikk blant annet sammenlagtutfordrer og lørdagens vinner Ole Bjørn Plassen merke. Sandegutten fryktet de opptørkende forholdene, som har skapt problemer for ham og Ducatien hele sesongen. Etter å ha sklidd rundt banen etter beste evne i runde etter runde, hang bremsepedalen seg opp, og Ducati-føreren endte i grusen.

Østby koste seg
Sørlendingen Carl Berthelsen tok teten tidlig i racet, men måtte etter hvert se seg passert av «rain man» Daniel Østby, som var svært optimistisk før start, og i motsetning til flere andre, koste seg på opptørkende underlag. Østby er steingod på vått føre, sånn er det bare. Berthelsen slet på sin side litt med følelsen fra bakdekket, og ga opp kampen om gullet. Han hadde imidlertid svært god margin ned til bronseplassen.


Fjorårsvinner Norvald Haaland håpet på nok en bronse denne helgen, men en frekk manøver fra Magnus Solli henviste ham til den alltid like forsmedelige fjerdeplassen i siste runde.


Kubberød kontrollerte
Daniel Kubberød kjørte på sin side rutinert og kontrollerte det hele et lite stykke bak teten. Ja han regelrett safet seg inn til en sjuendeplass. Han måtte ha blitt nummer ni hvis Ole Bjørn Plassen hadde tatt sin seier nummer to for helgen, og med Berthelsen på toppen av pallen hadde en ellevteplass vært tilstrekkelig. Siden ingen av disse to vant i går, var sjuendeplassen Kubberød endte på mer enn nok til at han kunne krabbe til topps på pallen og motta Kongepokal og laurbærkrans etter solid, jevn og god innsats gjennom hele 2013-sesongen.
 

Dermed endte årets Superbike-NM slik:

  1. 1. Daniel Kubberød 188 poeng
  2. 2. Carl Berthelsen 178 poeng
  3. 3. Ole Bjørn Plassen 160 poeng
  4. 4. Norvald Haaland 123 poeng
  5. 5. Daniel Østby 105 poeng
  6. 6. Jan Dalegården 81 poeng
  7. 7. Tage Solberg 67 poeng
  8. 8. Stig Flemming Jensen 60 poeng
  9. 9. Bjørn Rasmussen 48 poeng
  10. 10. Christian Rustberggård 36 poeng

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser