KTMs enduroprogram for 2017

Jeg har dessverre ikke rukket å detaljstudere alle spesifikasjonene på det nye enduroprogrammet, men rekker dette før modellene kommer til Skandinavia i sommer. En av de største nyhetene er nok den nye totakteren på 250 og 300 kubikk. Den så vi også hos Husqvarna forleden. Kult!

Merk også at det nå byttes forgaffel, til WP XPlor 48 mm. En «split fork»; jeg skjønner i farten ikke helt hvordan den er bygd opp. Jeg rekker ikke å studere pressekitet akkurat nå, men kommer tilbake senere. Som på den firekammers gaffelen justeres kompresjon og retur øverst på hvert gaffelbein. Det er tydelig at KTM har tatt til seg kritikken mot 4CS fordi den har lett for å slå gjennom; en lengre hydro-stop skal løse dette problemet. Jeg liker best at de har kuttet 200 gram på vekten, men på den andre siden synes jeg at 4CS har vært kjempebra.

Legg dessuten merke til at Six Days og «vanlige» EXC-F får samme gaffel, men at Six Days får justerbar mapping (tidligere var dette tilbehør), samt «traction control» – hva dette betyr i praksis vet jeg imidlertid ikke akkurat nå. Men jeg liker ikke at man nå tar av kickstarten på Six-Days. Seriøst ment: selv om jeg nesten aldri benytter den, føles det trygt å ha den. Merk imidlertid at de også automatisk legger til en «kaldstartsfunksjon» som i hvert fall jeg setter pris på. 350-en har tidvis vært treg å starte, men så er den jo også gammel.

Lettere ramme, bedre bremser og litt annet smått og godt gjør at jeg gleder meg til sommeren. Pen forandring av kåpene i tillegg! 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser