KTM RC390 Cup sprer seg på verdensbasis

RC390 er en A2-sportsykkel fra KTM (vi var på lanseringen, les prøvekjøringen i Bike Katalogen, som er i salg fra desember), og i år har denne hatt sin egen enhetsserie i Tyskland. ADAC 390 Cup er først og fremst blitt kjørt sammen med IDM-mesterskapet, men også samtidig med MotoGP på Sachsenring.

Oppskriften er enkel. Deltakerne får kjøpe en racekittet RC390 som også leveres med alle gatedeler, og så er det bare å kjøre. Jo da, en betaler fortsatt påmeldingsavgift og diverse annet, men grunnideen er billigere racing for å løfte frem unge talenter. Ideen er ikke ny, men det virker som KTM har gjort det riktige, for nå sprer serien seg verden over.

Helt siden august har arrangørene bak British Superbikes sett nærmere på å kjøre en tilsvarende serie i England, og de tar sikte på at det skal kjøres flere delkonkurranser av RC390 Cup UK sammen med det britiske Superbike-mesterskapet neste år.

Det er også bestemt at MotoAmerica, det nye roadracingmesterskapet i USA, skal ha en egen RC390 Cup i 2015. Serien vil bli kjørt sammen med utvalgte delkonkurranser i AMA-mesterskapet, og tanken er at det skal være åpent for 14- til 22-åringer.

– Et av våre hovedmål med MotoAmerica er å oppdage nye talenter, og dette er begynnelsen, uttaler tre ganger 500-mester Wayne Rainey, som er en av iniativtakerne bak den nye serien.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser