KTM 1290 Super Adventure prøvekjørt

Med nye 1290 Super Adventure utvider KTM sortimentet ytterligere, og tar et stadig fastere grep om den populære klassen med store eventyrssykler. Og det som de sikter seg inn mot er tydelig – bestselgeren R 1200 GS fra BMW.

1290 SA er den mest avanserte KTM-en noensinne, og den første med semiaktiv fjæring. Den har også sving-ABS og kurvelys. Motoren er en mildt nedtrimmet variant av den sterke og gjerrige maskinen i streetfighter-søskenet Super Duke R.

– Det er en svært trivelig sykkel, forteller en entusiastisk Anders Adolfsson. – Den første KTM-en jeg har kjørt som ikke lugger noen steder. Fullt trøkk i motoren og stødig som en laserstråle, selv under svært tøff kjøring på fjellveiene. Vindbeskyttelse og fjæringskomfort er svært bra, og 1190 Adventure helt overlegen. Den semiaktive fjæringen merker en knapt i det hele tatt, den jobber superdiskret. Fantastisk!

I dag er det klart for prøvekjøring av 1050 Adventure, lillebroren med enklere spesifikasjoner og som også kan leveres i A2-utførsel.

Prøvekjøringen kan du lese i sin helhet i Bike nummer 4. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser