Kristian Felix Jensen vant 9. etappe

Det ble en vanskelig dag i Africa Race i går, med endeløse ørkensletter. Pål Anders hadde imidlertid sett frem til dette siden løpet startet, og han har også lært Kristian Felix å takle slike etapper. I går kom beviset på at han har lyktes med opplæringen.

Ullevålseter ble liggende og dra i fronten gjennom hele løpet, på det meste lå det fire-fem stykker bak ham. Han tar dette som en stor kompliment. De fleste falt av etter hvert, men Botturi, som nå ligger fem minutter foran Pål Anders i sammendraget, sørget for å klistre seg fast. 

– Det er veldig gøy når alle vil ligge bak meg og ingen vil kjøre forbi, den usikkerheten til de andre førerne er god å føle på. Det gir ekstra energi. Men jeg skulle ønske Botturi hadde sluppet litt tak, men i dag klarte jeg ikke å bli kvitt ham. Han kjører bra, men er ikke god til å navigere, forteller Pål Anders i pressemeldingen.

– Det var en veldig fin dag, selv om det er langt og vi kjørte i nesten 6 timer, gikk det veldig fort. Vi kjørte feil i fronten, det gjorde ikke Felix, og da tok han oss igjen. Den tiden holdt han helt inn. Felix har kjørt klokt og bra i dag, så det var veldig fortjent. 

Kristian Felix Jensen ligger nå på 4. plass sammenlagt, med bare 20 minutter opp til tredjeplassen. Pål Anders Ullevålseter ligger fortsatt på 2. plass.

Det er dermed duket for stor spenning i de siste dagene av Africa Race. Det gjenstår nå bare to styrkeprøver og en sjarmøretappe før vinneren kan kåres.

Bildene er levert av teamet.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser