Krasj for Sturla

16-åringen fra Asker kjørte i helgen 8. runde i Red Bull MotoGP Rookies Cup på tyske Sachsenring. Etter litt småproblemer med elektronikken på sykkelen under kvalifiseringen, hadde Sturla 7. startspor.

Feilen ble funnet før start, og Sturla var klar for å kjempe om seieren. Etter en kjempestart kom Sturla ut som nummer 2, men desverre gikk det galt i første sving. Sturla og spanske Luis Salom krasjet sammen, og begge måtte bryte løpet.

Nummer tre sammenlagt
På tross av krasjen beholder Sturla 3. plassen sammenlagt, og med gode resultater under de siste 2 løpene som går om en måned kan han klatre ytterligere. Deretter venter det tur til Indianapolis sammen med Red Bull. I Indianapolis skal det utkjempes transatlatisk duell mellom de beste fra Red Bull MotoGP Rookies Cup og Red Bull US Ama Cup. Revansjen foregår i Valencia, Spania i november.

Sturla har nå satt kursen mot Spania der han etter invitasjon fra et spansk team skal kjøre Spansk Mesterskap i Albacete. Dette innebærer at han får benytte en sykkel med VM spesifikasjoner, og han kommer også til å møte flere av rivalene fra Red Bull Rookies Cup som kjører Spansk Mesterskap i tillegg til Red Bull serien.