Kongen vender tilbake

Det ble lettere kaotisk i de første rundene av race 1 i går, men Jonathan Rea tok til slutt sin første seier siden Assen i et katt-og-mus-race på Misano World Circuit Marco Simoncelli. Han ble satt under sterkt press av teammakker Tom Sykes, som bildet fra målpasseringen tydelig viser. Michael van der Mark kunne klyve opp på den siste pallplassen etter en turbulent start.

Den første runden ble dramatisk. Rookie Lorenzo Savadori skled ut i grusen med sin Aprilia, og fikk dessverre ikke fullført sitt første World Superbike-race. Chaz Davies ble skjøvet ut av topp ti-gruppen da flere førere braket sammen. Det var van der Mark og Anthony West som kom best ut av starten, men førstnevnte opplevde så at Ducati-fører Davide Giugliano fikk en lowsider rett foran seg. Nicky Hayden endte i grusen i siste sving. Davies kom seg oppover i feltet igjen, og klarte til slutt å dra i land den alltid litt forsmedelige fjerdeplassen.

I det andre racet i dag kjempet Rea nok en gang med teammakker Tom Sykes. Denne gangen stakk Rea imidlertid idet det gjensto fem runder, og til slutt passerte han mållinjen med hele tre sekunders margin. Davide Giugliano tok revansj etter å ha krasjen i det første racet, og la beslag på den siste pallplassen.

Dagen startet med blå himmel til tross for varsel om regn, og været holdt seg gjennom enda et fantastisk race. Kawasaki-duoen Sykes og Rea fikk snart en luke til resten av førerne.

Også det andre racet hadde sine insidenter. BMW-fører Markus Reiterberger fikk en highsider på første runde, og Chaz Davies lowsidet i tredje runde.

Jonathan Rea leder nå med 343 poeng, foran Tom Sykes med 277, og Chaz Davies ligger på 244 poeng i sammendraget idet det er kjørt åtte helger og gjenstår fem.

Neste World Superbike-helg er Laguna Seca om tre uker.

www.worldsbk.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser