Kongen av Misano ble beseiret

Da starten gikk under helgens MotoGP-race, var det en selvsikker Jorge Lorenzo som var førstemann inn i første sving. Etter flere race med mindre imponerende resultater viste han igjen muskler på Misano.

Men teammakker og hjemmefører Valentino Rossi lot ham ikke forsvinne inn i horisonten. Han hengte seg på, og i andre runde smatt han forbi. Rossi skrudde opp tempoet, og Lorenzo begynte å miste grepet om andreplassen med en sulten Marc Marquez bak seg.

Samtidig som Marc Marquez jaktet på tredjeplassen, satte teammakker Dani Pedrosa opp farten. Han satte en rekke runderekorder, og passerte først Marc Marquez med en elegant manøver gjennom sving 14, der han passerte på inneren med et betydelig trangere spor. Deretter var det Jorge Lorenzos tur til å bli frakjørt på nøyaktig samme elegante måte i samme sving.

Rossi var ikke like lett å utmanøvrere, men Pedrosas toppform i kombinasjon med at han klarte å bevare det beste grepet, ga full uttelling til slutt. Han kom seg forbi italieneren på runde 22. Ikke like elegant som de to foregående forbikjøringene, men like effektivt.

Valentino Rossi gjorde sitt beste for å slå tilbake, men det fantes ingen mulighet til å matche spanjolens tempo på den brennhete banen. Det skilte 2,8 sekunder mellom dem da Dani Pedrosa skjøt over mållinjen. De siste åtte racene har endt med åtte forskjellige seierherrer. Dette har aldri før skjedd i MotoGP-sammenheng, og er et bevis på at serien er inne i en svært spennende og interessant fase.

Jorge Lorenzo beholdt tredjeplassen, mens Marc Marqueuz kjørte alene i mål som fjerdemann. Silverstone-vinner Maverick Vinales tok femteplassen foran Ducatis Andrea Dovizioso. Sjuendeplassen gikk til Ducatis Wildcard Michele Pirro, som kjørte Andra Iannones motorsykkel etter at sistnevnte krasjet voldsomt og skadet en ryggvirvel under et av helgens treningspass.

Det skiller nå 43 poeng mellom Marquez og Rossi før teamene tar veien til MotorLand Aragon om to uker. Det gjenstår fem race i årets MotoGP, så alt kan fortsatt skje.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser