Klar for MotoGP-helg?

Det er knyttet stor spenning til siste halvdel av serien i MotoGP. Ikke minst hvem som vil stikke av med sammenlagtseieren i 2007. Men det handler ikke bare om de gromme gutta kommende helg.

Sturla Borch Fagerhaug (15) har kjørt motorsykkelløp siden han var 12 år og han er en av de 23 unge og lovende som har blitt plukket ut blant 1100 talentfulle ungdommer for å kjøre Red Bull Rookie Cup, rekruttserien til Moto GP. I helgen kjører han og hele verdenseliten løp på legendariske Donington Park i England.

Full av lovord
– Det er helt fantastisk for et ungt talent å bli plukket ut til å delta på noe slikt, sier Rolf Kåre Valderhaug fra Eurosport, selv åtte ganger NM-vinner i roadracing. I tillegg ligger unggutten Sturla på delt fjerdeplass av de 23 deltakerne, og det er virkelig en prestasjon, fortsetter han.

Det er heller ingen umulighet at ungutten fra Heggedal bli å finne i GP-sirkuset også neste år.
– Blant de som kjører i rekruttserien er det flere som vil ha fabrikkontrakter og kjøre i Moto GP neste år, forteller teamsjefen til Sturla Racing, Guro Fagerhaug.

Moto GP er den absolutte toppserien for motorsykler og byr på stor underholdning med mengder av forbikjøringer, store profiler og et gigantisk sirkus med over 112 000 tilskuere på plass ved forrige løp. Totalt ble det solgt hele 2,139,413 billetter i forrige sesong. Superstjernen gjennom mange år, Valentino Rossi er en av Italias mest kjente idrettspersonligheter og beregnes å tjene om lag 180 millioner kroner om året, men ligger nå rett bak unggutten Casey Stoner (21) i sammendraget.

Fredag sender Eurosport 250 kval 1 LIVE 16:00-16:45 og MotoGP fri trening 2 i opptak fra 16:45-17:30. På løpsdagen, søndag, begynner sendingen kl 11.30. Bilder fra Red Bull Rookie Cup vil også bli vist på Eurosport i løpet av helgen.

Tror du Rossi klarer å gå forbi Stoner i sammendraget under helgens race? Skriv en kommentar i feltet under!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser