Kawasakis hydrogendrift

Kawasaskis konseptsykkel for hydrogendrift. Ikke tenkt for produksjon – kun utprøving av konseptet

Kawasaki Heavy Industries er et enormt selskap som dekker flere segmenter, og alle disse segmentene for tiden er engasjert med å jobbe mot gruppens karbonnøytralitetsmål. Det som er mest interessant for oss er oppdateringen fra Kawasaki Motor Companys president og administrerende direktør Hiroshi Ito. I et foredrag nylig fortalte han om oppdateringer på de nylige lanseringene av Ninja e-1 og Z e-1 elektriske motorsykler, samt Ninja 7 HEV og Z 7 HEV som ble lansert kort tid etter.
Fire av de fem selskapene som er involvert i HySE (forskning på hydrogendrift) er Japans fire store motorsykkelprodusenter, så det var bare et spørsmål om tid før en motorsykkel med hydrogenmotor endelig ville kunne vises. Den 12. desember 2023 fikk vi vårt første glimt av den i denne Kawasaki-presentasjonen. I følge president Ito er den basert på Kawasaki Ninja H2 SX. I stedet for Team Greens vanlige farger, holder prototypen seg til varierende nyanser av beroligende blått. Samme farger brukes også i HySE-logoen og på HySE-X1 kjøretøyet som skal kjøres i Dakar 2024.

Det ble ikke gitt mye konkret informasjon eller detaljer om sykkelen. Mens videoen fra lanseringen inkluderer en testfører som viser frem både Ninja 7 Hybrid’s Walk-funksjon og den første offentlige visningen av Hybrid Engine Motorcycle-prototypen, ble det dessverre ikke engang så mye som et kort klipp av en motorstart hos protoypen.
President Ito kunne fortelle at testing snart ville være i gang med denne prototypen, noe som sannsynligvis er grunnen til at det ikke ble forsøkt oppstart mens kameraene gikk. Det som fremgår av bildene er at sykkelen ikke er typisk Kawasaki-slank, men heller holder seg til tegningene av konseptsykkelen som ble vist for en tid tilbake. Det må imdilertid understrekes at dette ikke er en sykkel tenkt for produksjon – det er en testsykkel som kun skal brukes til å utvikle konseptet med hydrogendrift i motorsykkel.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser