Kawasaki presenterer nye Z900 og Z650

Kawasaki fortalte under Intermot i Köln at de skal vise to nye modeller på EICMA i november. De viste til og med to bilder av de produksjonsklare motorsyklene.

Til å begynne med vil vi få se en Z900 neste år. Motorsykkelen skal ifølge opplysninger drives av en firesylindret motor på 948-kubikk, som baseres på velprøvde Z1000. Effekten sies å lande på omkring 125 hestekrefter.

Motoren er opphengt i en ny stålramme, og vektnåla skal stoppe på 210 kilo for hele motorsykkelen. Salhøyden er lave 794 millimeter. 41-millimetersgaffelen er enn så lenge av ukjent fabrikat, men har justerbar retur og forspenning. Bak sitter en horisontalt montert demper med samme innstillingsmuligheter. Bremseskivene måler 300 millimeter foran, og ABS-systemet leveres av Nissin.

Den mindre Z650 ventes å bli en direkte erstatter til ER-6. Parallelltwinnen fra ER-6 er omarbeidet for å gi mykere gassrespons og bedre moment på lav- og mellomregisteret.

Z650 veier 187 kilo og har en salhøyde på 790 millimeter. ABS-systemet kommer i dette tilfellet fra Bosch istedenfor Nissin.

Med disse nye motorsyklene på markedet er Kawasaki klare til å gi konkurrenten Yamaha en real match etter at de har fått herje relativt uforstyrret med sine MT-07- og MT-09-modeller.   

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser