Kawasaki Ninja ZX-10R och ZX-10RR oppgraderes

Kawasaki ZX10R og ZX10RR får oppgraderinger som bør interessere både gate- og baneførere

Kawasaki har presentert en oppdatert Ninja ZX-10R og en radikal teknisk endring av Ninja ZX-10RR.
Ninja ZX-10R-modellen imponerer med en maks effekt på 203 hester som, ifølge Kawasaki, økes til 213 hester i høy hastighet ved hjelp av Kawasaki Ram Air. Når det gjelder aerodynamikk og World SBK-teknologi beholder ZX-10R sine integrerte winglets for økt downforce og svingpresisjon, mens den luftkjølte oljekjøleren som Kawasaki Racing Team utviklet, også beholdes.

En rekke elektroniske hjelpesystemer er på plass, takket være integreringen av en Bosch IMU – disse inkluderer kurvekjøring, S-KTRC (sport traction control), launch kontroll, integrert bremsing, motorbremskontroll, valgbare effekt modes, opp/ned quickshifter og cruise kontroll. Føreren kan også koble telefonen til TFT-skjermen ved hjelp av Kawasakis egen Rideology-app – i den grad det er nødvendig i nærmere 300 km/t….

Ninja ZX-10RR har vært i fokus for racingførere og racingteam helt siden introduksjonen og den store nyheten for 2023 er VAI (Variable Air Intake)-systemet. Når VAI-traktene heves, går innsugsluften utenom systemet for optimal ytelse ved høye omdreininger; når de senkes, passerer inntaksluften gjennom de høyere inntakstraktene for økt ytelse ved turtall i lav og mellomregisteret.

Innsugstraktene på den nye ZX-10RR traktene er låst i øvre stilling og for mange førere vil dette være alt de trenger. For konkurrenter i nasjonale og internasjonale mesterskap vil imidlertid VAI-systemet være et velkomment tillegg til Ninja ZX-10RR-spesifikasjonen. Den spesifikasjonen omfatter også Pankl motordeler, høyere turtallsgrense enn standard Ninja ZX-10R og unike Marchesini-felger. For å aktivere VAI-funksjonen, trengs et spesielt race-kit som består av race-kit-ECU, ledningsnett og subkontrollere. VAI er ikke aktivert som standard og er kun tilgjengelig dersom sykkelen bare skal brukes på bane. De som ønsker å kjøre en Ninja ZX-10RR på offentlig vei får med andre ord ikke adgang til systemet.
Ninja ZX-10R er 2023-modell, Ninja ZX-10RR kommer inn under 2024 modellene som lanseres senere i år.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser