Katrine Rye Holmboe vant Gotland Grand National 2013

Prestisjeløpet Gotland Grand National feirer 30 år i år. Hele 2 700 utøvere stiller til start, og publikum pleier å strømme til i store mengder. Nå på lørdag var det rundt 20 000 som besøkte denne enduroklassikeren.

Starten gikk lørdag morgen og de siste kom i mål ved firetiden lørdag ettermiddag, så det ble med andre ord en lang dag i løypa for en del førere.

Vant med hele åtte minutters margin.
Katrine Rye Holmboe var litt usikker på formen før start. Hun har slitt med vonde og betente skuldre og ikke sittet spesielt mange timer på sykkelen i det siste. Hun følte seg imidlertid i god fysisk form før start og regnet med å flyte en god del på rutinen, men var spent på konkurransen fra de finske og svenske jentene.


Allerede fra første sving stakk Katrine og hennes Honda CRF 250 X av gårde i kanonfart. Da tre timer var gått, passerte hun mål med åtte minutters margin til resten av den nordiske dameeliten.

Satser på å forsvare titlene også neste sesong.
«Det er en glede å kunne si at jeg nå faktisk er nordisk mester i klassen for damer og vinner av Gotland Grand National. Dette er utrolig deilig, noe jeg har jobbet for i mange år,» sier læreren fra Løken barneskole. «Jeg er allerede igang med neste års planlegging. Vi håper vi får med oss sponsorer inn i en ny sesong der jeg ønsker å forsvare titlene som norsk og nordisk mester.»
«Jeg må få takke sponsorer, mekanikere, familie og alle som har hjulpet oss i teamet for en kjempebra sesong,» avslutter Katrine Rye Holmboe.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser