Karlsen nærmere VM-målet

Fredrik Karlsen er ikke det mest kjente navnet i norsk roadracing foreløpig, men faktum er at ungutten allerede har solide resulater internasjonalt å slå i bordet med. Det har det hollandske 600 EC-teamet V/D Heyden Yamaha Team fått med seg.

Og etter at en av deres førere skadet seg i det hollandske mesterskapet er det nordmannen som blir vikar.
– Han vil overta plassen til Joey Litjens som ligger på 5. plass etter 3 kjørte runder. Litjens ble skadet under en runde i det hollandske mesterskapet og vil være ute for resten av sesongen. Det betyr at Fredrik skal kjøre de resterende sju rundene på en Yamaha R6, forteller pappa Jim Karlsen.

Kjøres sammen med VM
Superstock 600 EC løpene går sammen med de resterende rundene i World Superbike og første løp går 21. juni på Misano i San Marino, og fortsetter med Donigton 28. juni, Brno 26. juli, Nürburgring 6. september, Imola 27. september, Magny Cours 4. oktober og finalen i Portimao 25. oktober.

Karlsen hadde som mål denne sesongen å vinne NM og Scandinavisk mesterskap i Superstock 600, men dette blir vansklig nå da flere av løpende går samtidig som Superstock 600 EC. Litt uhell i hell, siden Fredrik leder Scandinavian Open med 5 poeng etter de 2 første løpene.

Pappa Jim depper likevel ikke over det.
– Dette er en unik mulighet for Fredrik og kan bety at han er nærmere målet om å få kjøre Supersport VM på sikt.

Tror du Fredrik Karlsen kan blir en fremtidig VM-fører?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser