Kanonhelg i Karlskoga, kondolanser til Norge.

Blogg: Denne helgen ble årets første NM runde på Karlskoga i Sverige arrangert, og for meg det ble nesten full pott.

Det var meldt mye nedbør denne helgen i kjent karlskogastil. Fredagstreningen gikk på noe varierende forhold, men jeg var allerede da veldig fornøyd med tempoet jeg hadde opparbeidet meg. I NM kjøres det to kval på lørdag, og to race på søndagen. Yr.no viste nok en gang sin udugelighet for lørdagen bød på både sol og gode kjøreforhold!

Nerver
Etter at den første kvalen var ferdigkjørt hadde jeg et foreløpig 2.startspor, bare et tiedel bak regjerende Norgesmester Alf Georg Joranger. Jeg var ikke fornøyd med mitt eget tempo og kjøringen manglet både flyt og rytme. NM startet sent i år, og med bare fire runder i årets mesterskap var jeg veldig klar over at denne helgen betydde mye for resultatene sammenlagt, og nervene var i høyspenn.

Jeg klarte å ta meg sammen før min andre kval. Jeg fikk flyten helt fra start og det gikk fortere og fortere for hver runde. På min tiende runde satt jeg ny personlig bestetid med 1.07.6, og med 5.minutter igjen av kvalen håpet jeg at dette var tiden som skulle holde til pole position, og det gjorde den! Det ble jevnt mellom meg og Alf. Jeg trakk det lengste strået med en hundredels margin. Thomas Sigvartsen, svenske Pontus Bergsman og Helge Spjeldnes utgjorde topp 5. Min beste kvaltid hadde for øvrig holdt til et 8.startsport i den gjeve superbike klassen!


Søndagens første løp skulle kjøres på vått føre. Jeg liker å kjøre på regn, men karlskoga når det regner liker ikke meg. De siste tre årene har det regnet så kraftig, at løpene flere ganger har blitt utsatt mange timer på grunn av for mye regn. I fjor krasjet 55 førere på søndagen, mange som følge av vannplaning. Jeg har de siste tre årene fullført 1 av 7 løp på regn på denne banen, så jeg kan ikke si at jeg hoppet i taket av glede når regnet atter en gang kom til karlskoga… Før løpet skulle til å starte sa en klok mann til meg at dette var dagen jeg skulle endre min elendige statistikk, og det klarte jeg. Det var kanskje ikke det kuleste racet jeg har kjørt, men et av de aller mest taktiske! Jeg hadde ro i kjøringen, og ventet. Etter 15 runder krysset jeg mållinjen som nr2 bak Pontus Bergsman.

Mitt andre løp ble kjørt på tørt. Starten gikk mye bedre enn i mitt første løp, og jeg fikk heng på Alf som med en gang hadde et høyt tempo. Jeg kjørte jevne runder, men noen tideler saktere enn Alf som hele tiden fikk noen meter ekstra. Også i dette løpet brukte jeg hodet og kjørte inn til en safe 2.plass, fem sekunder bak Alf Joranger og 6 sekunder før Helge Spjeldnes.

Tenker på de pårørende
Jeg leder nå NM sammenlagt med 40 innkjørte poeng. 3 og 4 NM runde kjøres på vålerbanen i september. Frem til den tid skal jeg forberede meg på best mulig måte, for konkurransen der blir beintøff! Det arrangeres nordisk mesterskap samme helg, så her kommer det til å være mange raske førere som lengter etter å ta titlene Norsk- og Nordisk mester 2011 med seg hjem.

Det er vanskelig å kunne glede seg over helgens prestasjoner i Sverige, når vi har hatt en så stor tragedie i Norge. Mine tanker går til alle de pårørende.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser