Kandidat 2: Sturla Borch Fagerhaug

15 år gamle Sturla Borch Fagerhaug fra Heggedal kjørte i helgen finalen i roadracingserien Red Bull MotoGP Rookies Cup i Valencia. Det gikk så bra at han etterpå kunne skrive kontrakt for ett år til.

Løpet gikk sammen med finalen i MotoGP, ogf det betød masser av publikum. Rundt 200.000 tilskuere var innom i løpet av helgen! Etter endel problemer under kvalifiseringen på fredag, hadde Sturla bare 14. startspor. I løpet gjørde han imidlertid en god start, og tilslutt lå han i fight om 7. plassen med jananeren Hiura og amerikaneren Turner. Sturla gikk seirende ut av fighten, og kunne altså innkassere 7. plassen.

Vinner ble franske Johann Zarco, fulgt av britiske Dean Brown og franske Cyril Carillo.

Etter løpet var det tid for møter med ledelsen i Red Bull, og Sturla kunne allerede lørdags kveld signere kontrakt for 2008 sesongen med den østerriske energidrikkprodusenten. Sturla, og 24 andre talenter fra hele verden skal dermed nok et år konkurrere mot hverandre på sine 125 ccm store KTM maskiner innen MotoGP serien. Dette er en serie som absolutt konkurrerer med Formel 1 i popularitet, og ungdommene får sjansen til å vise seg frem for både team og talentspeidere.

I tillegg til Red Bull MotoGP Rookies Cup, kommer Sturla også til å kjøre enkelte nordiske mesterskapsrunder, samt EM med sin egen sykkel. Han er også i samtaler med et japansk/spansk team med tanke på enkelte løp i det spanske mesterskapet.

Sturla er også nominert av dere lesere til tittelen årets motorsykkelnavn 2007 som kåres på slutten av året.